İzmir'den bisikletiyle yola çıkan Ozan Kanbertay isimli bir vatandaş, günde sadece 5 avroya 48 günde 7 Avrupa ülkesini gezdi.
Uyku tulumu, çadır, ocak gibi kamp için gerekli ihtiyaçlarını tamamlayarak İzmir'den deniz yoluyla Yunanistan ve İtalya'ya giden Ozan Kanbertay, ardından Orta Avrupa ülkeleri İsviçre, Fransa, Almanya ve Avusturya'da toplam 3043 kilometre yol kat ederek bisiklet turunu tamamladı. Bisiklet ve feribot dışında hiçbir ulaşım aracı kullanmadığını ifade eden Kanbertay, "7 haftalık turumda yemek ihtiyacımı marketlerden alışveriş yaparak sağladım. Uyku zamanlarımı ise orman, plaj, nehir ve göl kenarlarını, şehirlerde ise güvenli olması açısından parklarda bankları tercih ettim. Ayıca binin üzerinde fotoğraf çekerek, gezdiğim ülkelerin güzelliklerini kayıt altına aldım" dedi.
Turunun ilk birkaç gününde vücudunun günde ortalama 90 kilometre yol yapmaya alışamadığını belirten Kanbertay, "Trafik konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. En kötü olay ise Yunanistan'da yolun ortasında durduğumda arkamdaki sürücünün kornaya basmasıydı. Bir sonraki gezimi daha ıssız yerler olan Avustralya çölleri ya da İzlanda olarak hedefliyorum. Kötü şartlar altında az da olsa istenilen bir şeyi yapmanın, konforlu ama sevilmeyen bir ortamda bulunmaktan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
(MA-MŞ-Y)

18.02.2013 12:19:18 TSI

Editör: Wan Haber