Eski Hastane Caddesi’nde kurulan şubenin açılış törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı, Birlik Vakfı Van Şube Başkanı Rasim Arslan, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı, vakfın 29 Mayıs 1985 yılında kurulduğunu hatırlattı. Konuşmalarında Türkiye’nin artık değiştiğini ifade eden Alacacı, “Türkiye, bölgesinde lider olma yönünde ilerliyor. Türkiye, artık talimat alan bir Türkiye değil. Türkiye artık birilerinin güdümünde olan bir Türkiye değildir” dedi.


Alacacı’nın konuşmaları esnasında telefonla bağlanan eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, vakfın Van’a hayırlı olması dileklerinde bulundu.


Ekonomik kalkınmada, sosyal kalkınmanın göz ardı edilmesi halinde ülke kalkınmasının mümkün olmadığını belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, “Dolayısıyla vakıflarımız da Osmanlıdan beri toplumumuz, ecdadımız bu anlamda kullanmışlar. Yani ekonomik kalkınmayla beraber toplumsal kalkınmayı dikkate almışlar, toplumsal kalkınmayı en iyi şekillendirecek, en iyi hizmet sunacak unsurları da vakıflar olarak görmüşlerdir” ifadelerini kullandı.


Vakfın Van’da şube açmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ise, “AK Parti olarak 30 Mart seçimlerinde kazanırsak Birlik Vakfı dahil olmak üzere bütün vakıflarımıza, derneklerimize yani memleketimize katkı sağlayacak herkese tam destek vereceğiz” dedi.


Van Valisi Aydın Nezih Doğan da, gençlerin omuz vermediği herhangi bir davanın muvaffak olmasının imkansız olduğunun altını çizerek, “Bu anlamda gençlere yönelmiş organizasyonlara ihtiyacımız var. Türkiye’nin her yerinde buna ihtiyacımız var, ama özellikle Van gibi genç nüfusu yoğun olan bir ilde buna daha çok ihtiyacımız vardır” diye konuştu.


Van’da ortanca yaş oranının yüzde 20’nin üzerinde olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Van, Türkiye’deki en genç nüfusuna sahip olan illerin hemen başında geliyor. Bunun yanında Van, 24 bin öğrencisi olan köklü bir üniversiteye sahip. Üniversitede okuyan her bir gencin buradaki STK’ların şemsiyesine ihtiyacı vardır. Vakfın yüzyıllardır bu ülkede üniversite öğrencilerine kucak açan bir kuruluş olarak görmemiz lazım. Böyle köklü bir kuruluşa Van’da sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.


Tören verilen ikramlarla son buldu.

Editör: Wan Haber