WANHABER: ÇAĞLAR DAĞDELEN

Video İçin Tıklayın!.

Hayatın Renkleri Solmasın Dernek başkanı Osman Turğut,” Bu kapsam içerisinde Burhan Camlı Sigorta merkezimiz, bu mücadele için forma hediye etti. Burhan Camlı Sigorta merkezi sahibi Burhan Camlı, uyuşturucu madde bağımlısı bir genci kendi yanına alarak hem iş sahibi hem de sahip çıkmıştır. Dileriz ki Diğer özel sektörlerinde madde bağımlısı olup tedavisi biten hastalara iş imkanı sağlamak olur.” Şeklinde konuştu.

2-20190217135049.jpg

Dernek başkanı Turğut, Madde bağımlısı olan insanları kurtarmakta bizlere düşen görevlerimizin olduğunu söyleyerek, “Burada aileler bir mesaj yollamak istiyoruz. Çocuklarınızın Zararlı Alışkanlıklarını lütfen Görmezden Gelmeyin. Görün ve bu durum için uzmanlardan destek almaktır. Van İlimizde bir ÇAMATEM 12-18 yaş aralığı tedavi merkezi diğer adıyla çocuk ergen tedavi merkezi ve AMATEM (Alkol Madde Tedavi Merkezi) Eğitim Araştırma Hastanesi kapsamında hizmet veriyor. Bizlerde dernek olarak ailelere danışmanlık yapıyoruz ve ücretsiz hizmet veriyoruz.” Diye konuştu.

4-894.jpg

Burhan Camlı Sigorta merkezi sahibi Burhan Camlı ise yaptığı konuşmada ise şu ifadelere yer verdi: “ Herkes üstüne düşeni yapması gerekir. Her bir vatandaşımız madde bağımlısı olan kişiyi kurtarırsa bana göre güzel olur. Madde bağımlıların tedavisinden soran hayata bağlanması için İstihdam edilmesi lazım ve yardımcı olmaları gerekir. Ben Vanlı hemşerilerimden özellikle bunun yapılamasını istiyorum. Toplumumuza bir insan kazandırmak şereftir.” Dedi.

3-20190217135201.jpg

Van’da Hayatın Renkleri Solmasın Dernek başkanı Turğut, açıklamada bulunarak:

“Madde Kullanımı bireyi ve ailesini doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen sosyal bir sorundur. Sosyal bir varlık olan insan yaşadığı toplumdan kendini soyutlayamaz; ancak madde kullanımı toplumumuzda sosyal değil bireysel bir problem olarak algılanmaktadır. Aileler her ne kadar medyada ya da yaşadığı semte, madde kullanımı ile ilgili kötü şeyler duysa da benim çocuğum da kullanabilir diye düşünmez. Oysa madde kullanım problemi hiç de zannedildiği kadar uzağımızda değildir. Bu sorun çoğu kez sigara ile başlayan, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle devam bir zincir gibi etrafımızı sarabilir. Bu problem sadece madde kullananları değil ailelerini ve toplumsal hayatı da olumsuz etkiler.

5-680.jpg

Madde kullanımı artıkça arttıkça bireydeki fiziksel, ruhsal ve davranışsal sorunlar giderek artar, zamanla bunlara ekonomik ve sosyal sorunlar eklenir. Bu süreçte gence en büyük desteği verecek kurum ailedir. Ancak ne yazık ki aileler çocuklarının madde kullandığını genellikle çok geç öğrenirler. Bir yıkım olarak görülen bu gelişmeler karşısında birçok aile yanlış tutum ve davranışlar sergileyerek durumu daha vahim boyutlara götürebilmektedir. Biliyoruz ki hiçbir aile böyle bir durumla karşılaşmak istemez; ancak ne yazık ki aileler çocuklarının madde kullandığını genellikle çok geç öğrenirler. Bir yıkım olarak görülen bu gelişmeler karşısında birçok aile yanlış tutum ve davranışalar sergileyerek durumu daha vahim boyutlara götürebilmektedir.

6-394.jpg

Biliyoruz ki hiçbir aile böyle bir durumla karşılaşmak istemez; ancak böyle bir sorunla karşılaştığında da sorunu inkâr etmek ya da görmezden gelmek, sorunun daha fazla büyümesine neden olacaktır. Bu nedenle böyle bir süreçte yapılacak en önemli şey planlı ve kararlı hareket etmektir. Bu sorunla ilgili bilgi edinme, doğru ve sağlıklı iletişim kurabilme iki tarafında memnun kılacağı ve uygulanabilir sınırlar koyabilme becerisine ailenin sahip olması gerekmektedir. Hayatın Renkleri Solmasın Derneği çocukların herhangi bir bağımlılık yapıcı maddeyi kullandıklarını düşünülüyorsa ya da biliyorsa ne tür tedbirlerle çocuklarını ve kendilerini bu süreçten en az hasarla kurtarabilecekleri konularında danışmanlık hizmeti alabilecekler. Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Madde kullanım problemi ile mücadeleye katkı sağlamak. Uzman bir ekiple bu konularda topluma bir ışık olmak için mücadele ekibidir.” Dedi.
8-130.jpg9-079.jpg10-043.jpg11-018.jpg12-017.jpg

Editör: Wan Haber