Bursa'da dün akşam bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden 2'si çocuk 3 kişi gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Yangında 2 çocuğunu kaybeden acılı annenin "Yavrumu verin bana" feryadı yürekleri dağladı.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iki katlı evde sobadan çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Anne Selma Taşcı'nın banyoda baba Serhat Taşcı'nın ise bahçede olduğu sırada başlayan yangın kısa sürede büyüdü. 4 yaşındaki Nazlı ve 6 yaşındaki Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencisi Zeynep, 18 yaşındaki halaları Ecem Taşcı ile yangına evde yakalandı. Küçük kızlar yangının büyümesiyle hayatını kaybederken, onları kurtarmak isteyen hala Ecem Taşcı, evde yaşanan patlama sonrası göçükte hayatını kaybetti.
Yangında hayatını kaybeden küçük kızlar ve halaları için Sırameşeler Mahallesi Hacı Bayram Camisi'nde ikindi namazında cenaze namazı kılındı. Acılı baba Serhat Taşçı ve yangından yaralı olarak kurtulan büyükbaba Ahmet Taşçı da cenaze namazına katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı cenaze namazında, Serhat ve Ahmet Taşçı güçlükle ayakta durabildi. Yüzünde yanık izleri olan büyükbaba Ahmet Taşçı'yı yakınları ellerinden tutarak sakinleştirdiği gözlendi.

"YAVRULARIMI VERİN BANA"
Cenazelerin yanına gelen anneanne Cevriye Erik, çocuklarını yüzünü görmek istedi. Yakınları tarafından sakinleştirilen acılı anneannenin ardından Anne Selma Taşçı kızlarının cenazesine katıldı. Gözyaşlarını tutamayan annenin feryadı ise yürekleri dağladı.
Kılınan cenaze namazının ardından cami imamının konuşması sırasında baba Serhat Taşçı gözyaşlarını tutamadı. Cenazelerin omuzlara alınması sırasında gözü yaşlı anne Selma Taşçı'nın haykırışları herkesin yüreklerini dağladı. Komşuları ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Taşçı, "Yavrularımı verin bana. Çocuklarım gitmeyin" demesi herkesi duygulandırdı.
Cenazeler, Hamitler Mezarlığı'na defnedildi.
(YS-İHS)

16.02.2013 16:35:59 TSI

Editör: Wan Haber