Binomo, dünya çapında 100’den fazla ülkede tüccarlara hizmet veren bir platformdur ve amacı insanların güvenilir bir ortamda ticaret yapabilmelerini sağlamaktır. Bugün, Türkiye’de de oldukça yaygın olarak kullanılan platformu derinlemesine inceleyeceğiz. İnceleme yazımızda Binomo hakkında çok merak edilen “Binomo platformu nasıl kullanılır?” ve “Binomo haram mı?” gibi soruları cevaplayacağız.

Binomo nedir? Ne kadar güvenilir mi?

Binomo, dünya çapında 100’den fazla ülkede tüccarlara hizmet veren bir platformdur ve amacı insanların güvenilir bir ortamda ticaret yapabilmelerini sağlamaktır.

Bugün, Türkiye’de de oldukça yaygın olarak kullanılan platformu derinlemesine inceleyeceğiz.

İnceleme yazımızda Binomo hakkında çok merak edilen “Binomo platformu nasıl kullanılır?” ve “Binomo haram mı?” gibi soruları cevaplayacağız.

Binomo’nun hizmet verdiği yüzden fazla ülke arasında Türkiye de bulunmaktadır. Çok büyük miktarda para kazanma hayalini kuranlardan ziyade daha çok kendisine ek gelir yaratmak isteyenler için uygun olan bu platformu kullanırken Türk tüccarların en çok sorduğu sorulardan biri de “Binomo helal mi?” gibi sorulardır.

Her dinden insanın kullandığı bu uygulamanın haram mı helal mi olduğunu bizim söylememiz doğru olmaz. Fakat şunu söyleyebiliriz ki Binomo oyun veya kumar değildir.

Binomo nedir? Ne kadar güvenilir mi?

“Binomo dolandırıcılığı” diye bir şey gerçekten var mı? 2018 yılından bu yana Uluslararası Finans Komisyonu tarafından sertifikalandırılan ve güvenilir olduğunu çeşitli teftişlerden geçerek kanıtlayan Binomo platformu güvenilir bir platformdur.

Komisyonun “A” kategorisinden bir üyesi olan Binomo şirketi, en üst düzey üyelerden biridir. Kayıt olurken istenen kimlik doğrulama gibi adımlarla da site, tüm kullanıcılarının güvende olduğundan ve herhangi bir sahtekarlık olmadığından emin olur. 

Binomo’ya giriş yapma ve para yatırmak

Binomo’ya giriş yapmak için resmi https://binomo.com/ sitesini ziyaret edin ve “Oturum açın” kısmına tıklayın. Giriş yapabilmek için öncelikle bir Binomo hesabınız olmalı. Eğer yoksa, giriş yerinden email ve şifre ile üye olabilirsiniz. Para yatırmak için ise anasayfanızdaki “Kasiyer” bölümünü ziyaret edin. VISA ve MasterCard gibi banka kartları ve Papara ve CepBank gibi e-cüzdanlar Binomo’da en sık tercih edilen ödeme yöntemleri arasında. 

Binomo’da gerçek bir hesap açmak için yatırmanız gereken minimum depozito tutarı 10$’dır. Kayıt esnasında hangi para birimini hesabınızın para birimi olarak ayarladıysanız, onu daha sonradan değiştiremeyeceğinizi unutmayın!

Depozito yatırırken çeşitli Binomo bonuslarından da faydalanbilirsiniz. Bu bonuslar size Binomo tarafından sunulabilir veya çeşitli online ticaret forumlarından bulabilirsiniz.

Not! Para yatırma bonusu kodu, Binomo para yatırma bonusu ile birlikte eklenir. Kişisel bir yönetici, VIP tüccarlar için no deposit bonusları sunar.

Binomo nasıl kullanılır?

Öncelikle internette sık sık karşılaştığımız bir sorudan bahsetmek istiyorum. Türkiye’de insanlar çoğunlukla “Binomo nasıl oynanır?” diye araştırma yapıyorlar. Binomo bir oyun olmadığı için bunun çok yanlış olduğunu belirtmek isteriz. 

Her şeyden önce Binomo platformunu kullanırken bir ticaret işlemi yaptığınızı ve bunun da belli riskler içerdiğini anlamalısınız. Gelelim siteyi nasıl kullanabileceğinize. Tabi ki ilk başta bir kullanıcı hesabı oluşturmalısınız. Resmi sitesini bu linkten https://binomo.com/ ziyaret ederek “Oturum aç” düğmesine basın. Henüz bir hesabınız yoksa “Kaydolun” yazan yerdeki kısa formu doldurarak kayıt olabilirsiniz.

Binomo Demo hesap

Siteye kayıt olan her kullanıcı demo hesap alma hakkı kazanır. Bu Demo hesap kaydolan tüccarların sitede ticaret bilgisi ve becerilerini geliştirebilmeleri için tasarlanmıştır. 

Bu hesapta ortaya gerçek bir para koymadan ticaret yapabilir ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin demo hesap sahipleri de dahil olmak üzere tüm hesap sahiplerinin yeteneklerini geliştirmek için katılabilecekleri günlük ücretsiz turnuvalar vardır. Demo hesabınızla bunlara katılabilirsiniz. Fakat bu turnuvalara mobil uygulama üzerinden katılamayacağınızı unutmayın! 

Ayrıca demo hesabınızla 30’dan fazla ticaret varlığını deneyimleme fırsatı bulursunuz. Varlıkların değer grafiklerini takip edip incelemek için iyi bir fırsat.

Stratejiler

Seviyenize uygun Binomo stratejilerini öğrenmek için linki ziyaret edin: https://binomo.com/information/strategies. Ancak stratejilerin size %100 bir ticaret sonucunu garanti etmediğini unutmayın.

Yardım merkezi (Help Center)

Binomo platformunu kullanırken merak ettiğiniz veya aklınıza takılan sorular olması durumunda Binomo müşteri hizmetlerine yazmadan önce sitenin “Help Center” bölümüne bu linkten giderek https://binomo2.zendesk.com/hc/tr sorunuzla alakalı makaleleri okuyabilirsiniz.

Binomo’da ticaret yapmak

İngilizce’de “Fixed Time Trade” olarak adlandırılan, Türkçe’de ise sabit zamanlı işlemler diyebileceğimiz işlem türü, Binomo’da temel işlem yapma mekanizmasıdır. Peki bu mekanizma nasıl işler? 

Öncelikle size sunulan varlıklardan birini seçmelisiniz. Diyelim ki USD/EUR seçtiniz. Ardından bir zaman aralığı seçmelisiniz. Örneğin 1 dakikalık veya 60 dakikalık bir aralık seçebilirsiniz. Binomo’da iki çeşit sabit zamanlı işlem türü vardır. Birincisi “Kısa vadeli işlemler” olarak adlandırılır. Bunlar 5 dakikadan kısa süreli işlemlerdir. İkincisi ise “Uzun vadeli işlemler” olarak adlandırılır ve bunlar da maksimum 60 dakikaya kadar olan işlemlerdir. 

Bu adımları tamamladıktan sonra sıradaki hamleniz ise doğru bir tahmin yapmak olacaktır. Daha önce çalıştığınız grafikleri ve eğitim materyallerinde öğrendiğiniz bilgileri de göz önünde bulundurarak, seçtiğiniz varlıkların seçtiğiniz süre zarfında değer mi kazanacağını yoksa değer mi kaybedeceğini tahmin etmeniz gerekir. 
İşlem süresi sonunda eğer tahmininiz doğruysa kâr elde edersiniz. Aksi takdirde yatırımınızı kaybedersiniz.

Uygulama üzerinden ticaret yapın

Binomo uygulamasını telefon veya tablet gibi elektronik cihazlara indirmenin en büyük avantajı nerede olursanız olun online ticaret işlemi yapabilmektir. Özellikleri Binomo websitesine göre biraz daha kısıtlı olsa da bulunduğunuz yer bilgisayar kullanmaya müsait değilse, telefonunuzdan veya tabletinizden hızlı ve kolay şekilde ticaret yapmaya devam edebilirsiniz.

Uygulamayı iOS ve Android cihazlara indirme

iOS veya Android işletim sistemine sahip cihazlarınıza Binomo uygulamasını indirmek çok kolaydır. App Store ve Google Play Store’dan “Binomo” ismini aratarak Binomo mobile’ı indirebilirsiniz. 

Ayrıca Android kullanıcıları için bir de APK versiyonu mevcuttur. Binomo APK’sını linkten https://binomo.com/tr/promo/android indirebilirsiniz.

Uygulamayı bilgisayara indirme

Maalesef Binomo’nun bilgisayarlar için bir uygulaması yoktur. Binomo’yu bilgisayarınızdan kullanırken websitesinden giriş yapabilirsiniz.

Para çekme ve limitler

Gelelim bir diğer konumuza. Binomo’dan para çekme (withdrawal) nasıl yapılır? Sitesinde en çok yazılan yorumlardan biri de para çekme konusudur. Binomo’dan para yatırmak ve para çekmek için çeşitli ödeme yöntemleri kullanabilirsiniz ve bunların kullanımı oldukça kolaydır. Yalnızca para çekiminde belirli limitlerin olduğunu hatırlatmak isteriz. 

Binomo para çekme limiti günlük 3000$, haftalık 10000$ ve aylık da en fazla 40000$ olacak şekilde tasarlanmıştır. Yani günlük veya haftalık bu belirtilen miktarlardan daha fazla para çekemezsiniz. 

“Binomo’dan para çekemiyorum” diye şikayette bulunan bazı kullanıcıların şikayetlerinin sebebi de kuralları okumadan siteye kaydolmalarıdır. Bu miktarlardan fazla çekim yapmak isterseniz, isteğiniz gerçekleşmeyecektir.

Sonuç

Makalemizin sonunda sizlere “Binomo’dan para kazanmak” diye bir şey olmadığını, yalnızca platformu iyice öğrenerek, stratejilere çalışarak ve doğru ticari tahminlerde bulunarak kendinize ek gelir elde edebileceğinizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Bu platformun bir ticaret platformu olduğunu ve gerçek varlıkları ile ticaret yaparak her finansal işlemde olduğu gibi depozitonuzun bir kısmını veya tamamını kaybetme riskini göze aldığınızı unutmayın.

Editör: Wan Haber