Ticaret Bakanlığı, 1000 gümrük muhafaza memuru alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Resmi gazetede bulunan habere göre; KPSS şartı sonrasında ilan artık beklenmeye başlandı. Peki koşullar nelerdir? Detaylar haberimizde…

Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza memuru alımı için resmi gazetede yeni bir duyuru yayınlanması ile beraber artık 2021 senesi için ilan beklenmeye başlandı. Bugün yani 21 Mart 2021 tarihli Resmi gazetede bulunan habere göre gümrük muhafaza memuru alımı için KPSS şartı ile sınava çağrılacak olan aday sayısı belli oldu. Bu bağlamda adaylar, gümrük muhafaza memuru alımı ilanı beklemeye başladı.

2021 Yılı 1000 Üzerinde Muhafaza Memuru Alımı Bekleniyor!

Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 2021 senesi için gümrük muhafaza memuru alımı gerçekleştirilecek.

Alımlar, en son 2018 tarihinde yapılmıştı ve adaylardan 2016 senesi KPSS puan şartı aranmıştır. Bu bağlamda resmi gazetede bulunan karar ile adaylar kadro bekliyor.

Gümrük Muhafaza Memuru Olmak İçin KPSS'den Kaç Almış Olmak Gerekir?

KPSS den 70 puan ve üzeri alan adaylar, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak gümrük muhafaza memuru alımlarında başvuru yapabilir.

Sözlü sınavı alınacak kadro sayısının 4 katı kadar aday çağrılacak.

Gümrük Muhafaza Memuru Başvuru Koşulları Nelerdir?

  • 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinde belirtilmiş olan genel şartları taşımak,
  • KPSS lisans mezunları açısından 70 puan almış olmak,
  • En az 4 yıllık eğitim veren hukuk Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, işletme, iktisat fakültelerinden ya da En az 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından Onaylanmış Yurtiçi ya da yurtdışındaki Yükseköğretim kurumlarının fakülte Ya da yüksekokullarından mezun olmak,
  • Sınava son başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak Yani 1 Haziran 1988 tarihinde ve daha sonra Doğanlar başvurabilir.
  • Erkek adayların 172 santim, bayan adayların ise 165 santim boyunda olmaları gerekir,
  • Sağlık Bakanlığı'na bağlı tam teşekküllü devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına mani olabilecek herhangi bir akıl hastalığı ya da bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalık ile kişilik bozukluğu ya da nörolojik rahatsızlığı bulunmamak,
  • Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli sağlık kurulu raporu almış olmak.

Ticaret Bakanlığı internet sitesi üzerinden gümrük muhafaza memuru alımı ilanlarını ne zaman duyurulacağı takip edilebilir. Konu ile ilgili herhangi bir gelişme olduğunda bu satırlardan takip edebilirsiniz.

Editör: Wan Haber