Marketlere gidip ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından BİM market çalışma saatleri deyip yoğun ilgi görüyor. Özellikle de aktüel ürünlerin satışa sunulduğu cuma günleri araştırmalar daha da hız kazanıyor. İşte BİM kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sorusunun cevabı haberimizde... Kapanış saatleri covid-19 tedbirleri kapsamında değişikliğe uğradı.

Vatandaşlar:

 BİM marketlere hafta içi saat 10:00’dan itibaren gidebilir. Hafta sonları da yine BİM market, 10'dan itibaren hizmet vermeye başlıyor.

BİM Market Saat Kaçta Açılıyor? Kaçta Kapanıyor?

  • BİM market, hafta içi saat 10:00 ile 20:00 arasında,
  • Hafta sonları ise saat 10:00 ile 17:00 arasında hizmet veriyor.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaların da vatandaşlar 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındaki vatandaşlar hariç olmak üzere zorunlu gereksinimlerinin karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmak koşulu ile tabii bu duruma engelli vatandaşlar dahil değildir. İkamet ettikleri yere en yakın bakkal, market, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilir.

1 Aralık 2020 tarihinde başlayıp 4 Ocak 2021 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaların da hafta sonu kutlamalarındaki usul ve esaslarını geçerli olacağı belirtildi.

 Bilindiği gibi iki gün öncesinde Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun taslağına göre artık bundan sonra BİM A101 şok Migros gibi Market zincirlerinde sigara başta olmak üzere elektronik eşyalar satışı gerçekleştirilecek vatandaşların bu konuyu da dikkate almaları faydalı olacaktır

Editör: Wan Haber