Bilindiği gibi BİM Marketler Zinciri, Salı ve Cuma günleri aktüel ürünler kataloğu ile vatandaşların karşısına çıkıyor. Peki BİM market saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Vatandaşların, sokağa çıkma yasaklarının tekrardan uygulanacağı cumartesi pazar günleri öncesinde kapanış ve öğle arası çalışma saatleri ile ilgili meraklarını gidermeye çalışacağız.

Türkiye’nin en çok tercih edilen Market zincirlerinden biri olan BİM çalışma saatleri 2021

BİM Saat Kaçta Açılıyor?

İçişleri Bakanlığının 81 il Valiliğine göndermiş olduğu genelgeye göre: “Marketler, hafta içi 10: 00 ile 20:00 arasında hizmet verebilecek” denilmişti. Hafta sonları ise 10:00’da açılacak, 17:00’da kapanacaktı. Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama yeni bir karar gelinceye kadar belirtildiği şekilde sürecek.

BİM Saat Kaçta Kapanıyor?

Özellikle de sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günlerinde Saat sabah 10:00’da açılıyor, 17:00’da kapanıyor.

BİM Hafta Sonları Kaça Kadar Açık?

Kısıtlamanın uygulandığı Cumartesi ve Pazar günleri bakkal, manav, kasap, market ve kuruyemişçiler 10:00 ile 17:00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyor. Vatandaşlarımız, tabii ki (65 yaş üzeri ve 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu gereksinimlerinin karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmama şartı ile engelli vatandaşlarımız hariç, ikamet adreslerine en yakın kasap, manav, bakkal, market ve kuruyemişçilere gidip gelebiliyorlar. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları ev adreslerine servis şeklinde de satış yapabiliyor.

BİM Hakkında

BİM yani birleşik mağazalar A.Ş faaliyetlerine 1995 senesinde 21 mağaza ile başlamıştır. 2019 senesinde yurtiçinde 5 yeni bölge merkezinin yanı sıra yeni mağaza açarak mağaza sayısında yıllık %12 oranında büyüme sağlayan BİM, 2019 senesinin sonu itibariyle Türkiye’de 7438 ile 7531 mağaza sayısına ulaşmayı başarmıştır. BİM, Türkiye’nin yanı sıra aynı zamanda yurt dışında (Fas ve Mısır’da) da faaliyetlerini göstermektedir.

Fas’ta 2019 senesinde 55 yeni mağaza açarak toplamda 492 mağazaya, ikinci yurtdışı operasyonu olarak da Mısır’da 2019 senesi sonunda 320 mağazaya ulaşmıştır.

 2019 senesi sonu itibariyle Türkiye’nin yanı sıra Fas ve Mısır’dakilerle beraber toplamda 8.348 mağazası bulunmaktadır.

Editör: Wan Haber