Türkiye'de korona virüse karşı alınan önlemler üst seviyeye çıkarıldı. En kritik iki haftanın içinde olan Türkiye'de bir çok faaliyet kısıtlanırken, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek tüm çabalar artırıldı.

*İçişleri Bakanlığınca, bugün saat 09.00'da tüm valiliklerde önce il idare kuralları ardından pandemi kurullarının toplanacağı bildirildi.

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92'ye çıktığını açıkladı.

*Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, dünya genelindeki korona virüse ilişkin güncel tanı, iyileşen ve ölüm rakamlarını "corona.cbddo.gov.tr" adresinden duyurdu.

*Tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere, cumartesi-pazar, mesire-ören yerleri ve piknik alanları, deniz kıyısında balık tutmak, spor ve yürüyüş yasaklandı.

*korona virüsle mücadele kapsamında 12 belde ve köyün karantinaya alındığı, 211 bin 670 iş yerinin de kapatıldığı bildirildi.

*Pandemi süreci kapsamında 3 ay boyunca, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden, işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararlaştırıldı.

*65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunanların motorlu araç muayeneleri ertelendi.

*Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş yerlerinde alınması gereken tedbirlere ilişkin kılavuz yayımladı.

*Diyanet İşleri Başkanlığı, hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırıp ilk taksidi ödeyen hacı adaylarının iki ve üçüncü taksit ödemelerini erteledi.

*MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazı gönderdi.

*Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda üniversite adayları, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

*Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 11 Ekim'de yapılacak.

*Kur'an kursları ve Dini Yüksek İhtisas ve Hizmet İçi Eğitim Merkezlerinde, tedbir amacıyla eğitime verilen ara 3 Mayıs'a kadar uzatıldı.

*Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kütüphanelerin kapalı kalma süresi 30 Nisan'a kadar uzatıldı.TV100

Editör: Wan Haber