Van Ak Parti Milletvekili Mustafa Bilici, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Hekim Karabıyık, Osman Türkmen ve Fatih Dülgerinde katıldığı heyet ile birlikte,Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi Kooperatifini ziyaret ederek;  Kooperatif Başkanı Zafer Efeoğlu ve üyeleriyle birlikte Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya, Marangozlar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Fahrettin Uçma’nında  katıldığı toplantıda esnafların sorunlarını ve talepleri dinlendi.

Kooperatif Başkanı Zafer  Efeoğlu, Milletvekilinin ziyaretinden ötürü memnuniyetlerini dile getirerek milletvekillerinin ve Ak parti teşkilatının kendileriyle sürekli ilgilendiklerini ve bütün sorunlarında alakadar olduklarını dile getirdi. Kooperatif Başkanı  mevcut yerlerinin  giderek şehirle iç içe kaldığını ve ayrıca sitenin kapasitenin de dolması nedeniyle yeni bir site alanına ihtiyacı olduklarını belirterek bu konuda destek istedi. Esnafların deprem sonrası kullandığı KOSGEB kredilerinin geri ödemesinin de 1 yıl daha uzatılmasıkonusunda talepte bulunan Kooperatif Başkanı bu konun üreticilere uzun önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirtti.

Van Milletvekili Sayın Bilici’de yeni sanayi sitesineolan ihtiyacın kaçınılmaz olduğunu fikrine katıldığını belirterek, Büyükşehir olan Van’da artık daha entegre ve daha geniş bir sanayi alanına ihtiyacı olduğunu  ifade ederek, bu konuda üstlerine düşen her türlü desteği sunacaklarını, esnafın bu haklı talebi için bütün aşamalarda memnuniyetle gerekli yardımı sunacaklarını söyledi. KOSGEB kredilerinin ek bir yıl daha uzatılması talebi konusunda da ilgili Bakanlık ve kurumlarla görüşeceğini ve konun takipçisi olacağını ifade etti. Toplantının ardından beraberinde ki heyet ile birlikte mobilya imalat firmaları ziyaret edildi. DAKA desteği ile kurulan modern imalathanelerde incelemelerde bulunuldu. 

Editör: Wan Haber