ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması ilanı geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılmıştı ve adaylar müracaatlarını artık böylelikle yapabilecekler. Buna göre 7 Ocak tarihine kadar başvurular alınacak olup,  genel itibariyle alınacak 88 bilgisayar başı memur alımlarının hangi branşlarda ve hangi mezuniyet şartlarına göre yapılacakları da makale içerisinde tanımlanmıştır.

En çok dikkati çeken ve hususlardan bir tanesi de bilgisayar işletmeni kadrosunda alımların gerçekleştirilecek olmasıdır. Buna göre KPSS 2020/2 bağlamında 88 bilgisayar işletmeni memur alımı gerçekleştirilecek.

 İlgili adaylar bilgisayar başında görevlerini yapacaklar. Peki mezuniyetlere göre dağılımı nasıldır? Cevabı haberin devamında...

Mezuniyetleri Göre Dağılım Nasıldır?

88 bilgisayar işletmeni memuru alımı gerçekleştirilecektir. Başvuru gerçekleştirilecek olan öğrencilerin mezuniyet gruplarını incelemesi gerekecektir.

Buna göre:

  • lise mezunları arasından 2 tane bilgisayar işletmeni alınacaktır.
  • Önlisans mezunu olarak da 41 kişi alınacak ve en sonda lisans mezunları için 45 kişilik bir alım gerçekleştirilecek.
  •  Toplamda 88 bilgisayar işletmeni bilgisayar başında görevlerini icra edecekler.
  • Kamu memuru statüsünde faaliyet gösterecekler.

Peki Başvurular Nasıl Yapılır?

88 bilgisayar işletmeni alınacak olup başvurmak isteyen kişilerin müracaatlarını tamamlamak amacıyla 7 Ocak tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekecektir. Kılavuz ve diğer detaylar ile ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapılmaktadır. adayların bu bilgileri okuduktan sonra tercihlerini yapmaları daha da faydalı olacaktır.

Editör: Wan Haber