Dünyada gün batımının en güzel izlendiği yerler arasında gösterilen Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda kış mevsiminde güneşin batışı bir başka güzel görsellik sergiliyor.
Beyşehir Gölü Milli Parkı, önceki gece yağan karın ardından beyaz bir örtü ile kaplandı. Beyşehirliler dün güne beyaz örtü ile uyanırken, bir süre sonra güneşin yüzünü göstermesiyle karlar kısa sürede eridi. Güneşli saatleri görünce soluğu Beyşehir Gölü kıyılarında alan vatandaşlar, sahilde yürüyüş yaparak güzel havanın keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar göl kıyısında uçuşan martıları ve gölde gezinen sakar mekeleri attıkları ekmek ve simitlerle beslerken, bazıları da ellerinde fotoğraf makineleriyle yaşadıkları güzellikleri fotoğraf kareleri haline dönüştürdü. Uzun bir aradan sonra göle ilk kez açılan gezinti yatı da gökyüzünde uçuşan martılarla birlikte görsel bir şölen sundu.
Beyşehir'de son yıllarda sayıları hızla artan fotoğraf tutkunlarının adresi yine göl kıyıları oldu. Kış mevsiminde de Beyşehir Gölü'ndeki günbatımı dakikalarını fotoğraf karelerine yansıtmaya çalışan fotoğraf tutkunlarına güneş, bulutlar ve göl yüzeyi eşsiz bir manzara sundu. Ağ attıktan sonra kent merkezine dönen balıkçı tekneleri de göl üzerinde gün batımı anlarında fotoğraf meraklılarına göl üzerinde etkileyici ve eşsiz kızıl manzaralar oluşturdu. Günbatımı dakikalarında ortaya çıkan muhteşem renkler, gölü renkten renge boyadı.
Kış mevsiminde Beyşehir Gölü Milli Parkı'ndaki gün batımı anlarını fotoğraflayan fotoğraf tutkunlarına hafta sonu uğrak mekanı olan Aşk Adası da adeta tablo gibi görüntüler sundu. Beyşehir'in simgesi tarihi Eşrefoğlu Camii de suya yansıyan görüntüsü ile farklı bir güzellik ortaya çıkardı.
(ARÖ-FM-CC-Y)

14.01.2013 11:45:37 TSI

Editör: Wan Haber