Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından rektör atamalarını gerçekleştirdi.

 

 

 

Buna göre BEÜ'nün Rektörü yeniden Prof. Dr. Mahmut Özer oldu. Atanan diğer isimler ise şöyle;

 


"Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cavit Bircan, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mahmut Özer, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Şahin, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Haluk Görgün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Güden, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Sami Özcan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Yalçın Karayağız, -Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Muzaffer Elmas."

 

 

Atamalar, Cumhurbaşkanlığı'nın Resmi İnternet Sitesi'nden duyruldu.

 

 

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut ÖZER, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamlamış olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. Yüksek Lisans ve Doktora’sını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Daha sonra 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Temmuz 2002’de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır. Aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında Doçent olarak görevine devam etmiştir. Temmuz 2010 itibari ile Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. Karabük Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Özer, 28.11.2010 tarihi itibari Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürmektedir.

 

 

Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurul Üyesi olan Özer, şu ana kadar 23 yüksek lisans tezine ve 9 doktora tezine danışmanlık yapmıştır. SCI indeksli dergilerde 36 makalesi, ulusal hakemli dergilerde 16 makalesi, 3 uluslararası kitap bölümü, 3 ders notu, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş ve basılmış 83 bildirisi bulunmaktadır. Özer’in yayınlamış olduğu makalelere Temmuz 2013 itibariyle 240 atıf (Web of Science) yapılmıştır. Alanı ile ilgili çok sayıda yayını olan Özer’in ayrıca yükseköğretimle ilgili yayınları ve “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” başlıklı ortak yazarlı bir kitabı bulunmaktadır. Mahmut Özer evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Araştırma Alanları: Biyomedikal, Elektronik Devreler, Biyofizik, Tıp Fiziği ve Biyotıp Mühendisliği, Hesaplamalı Sinirbilim olan ÖZER; bilimsel çalışmaları ile birçok ödül almıştır.

 

ALMIŞ OLDUĞU ÖDÜLLER

TUBITAK Research Grant, The Functional Impact of Ion Channel Kinetics in Central Neurons, Université Paris Descartes, UMR 8119 CNRS, Laboratory of Neurophysics and Physiology, Paris, France, Haziran 11-Ekim 8, 2007.

 


Türkiye Beyin Araştırmaları Derneği (BAD) Yayın Ödülü (2006), “Determination of Rate Kinetics in Ion Channels by the Path Probability Method and Onsager Reciprocity Theorem”, Physica A: Statistical Mechanics and its Applications, 357:397-414, 2005.

 


TUBITAK-BAD (Beyin Araştırmaları Derneği) Yayın Ödülü, “An Improved Nonlinear Thermodynamic Model of Voltage-Dependent Ionic Currents”, NeuroReport, 15(12):1953-1957, 2004.
NATO Science Fellowship, Modulatory Role of Sigma Signaling in Electromechanical Coupling of Isolated Cardiomyocyte and Heart, Brno University of Technology, Czech Republic, Temmuz-Eylül 2004.

Editör: Wan Haber