Van’da seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Beşir Atalay, parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. 20 Ekim 2015 Salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapacakları mitingle ilgili bilgiler veren Atalay, güzel bir seçim çalışması yürüttüklerini, şuana kadar olumsuz bir tablo ile karşılaşmadıklarını söyledi. Atalay, “Van'ın tüm köylerine, mahallelerine, ilçelerine gitmeye çaba gösteriyoruz. Kalanlara da önümüzdeki günlerde gideceğiz. Atmosferi de iyi görüyoruz. Bir kamuoyu yoklaması yaptırmadım ama Başbakanımızın mitinginden sonra kamuoyu yoklaması planlayacağız. Seçim ortamı ve huzuruyla ilgili biz 1 Ekim’de kampanyayı başlattık ve şu ana kadar seçimin huzurunu bozacak bir olayı yaşamadık. Hiç kimse kimseyi rahatsız etmedi. Seçim çalışmalarını aksatacak herhangi bir olay olmadı. Biz de bütün birimlerimizle bütün ilçelerimizi geziyoruz ve tüm kesimlerle bir araya geliyoruz. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 20 Ekim Salı günü saat 13.00'te yapacağımız mitingin güzel geçmesi için hazırlık içerisindeyiz. Mitingimizin hemen akabinde Edremit ilçesinde yapılan ve uluslararası standartlarla donatılan 5 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonunun açılışını gerçekleştireceğiz. Açılıştan sonra Genel Başkanımızın kentimizin ileri gelenlerine akşam yemeği olacak, sonra da kendilerini uğurlayacağız. Pazartesi günü ise Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz gelecek. Onunla da bazı çalışmalarımız var. Tekstil kenti inceleyeceğiz. Esnaf Odaları Birliği ve esnaflarla çok katılımlı bir yemeği olacak. 20 Ekim sabahı da üniversitenin çok önemli yatırımı olan Teknokent’tin açılışını yapacağız. 25 Ekim'de Bülent Arınç, 27 Ekim'de Ali Babacan gelecek ve burada farklı kapsamlı programlarımız olacak. Çizdiğimiz bir yol var, onu adım adım yürütüyoruz. Görüşmediğimiz bir kesim kalmıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz artık son söz halkımıza kalıyor” dedi.

Bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde öldürülen teröristin üzerinden çıkan faturalarla ilgili sorusu üzerine Atalay, “Bu bir bilgidir, duyumdur. Ama yargının elinde bir konu. Yargı o zaman kendi önlerine koyar, onlar da görürler. Bölgede belediyelerin bu konulara ne kadar girdiği, terör unsurlarını ne kadar himaye ettiğini, gelirlerini onlara harcadığını bilmeyen yoktur” ifadelerini kullandı.
Atalay, Kapıköy ile ilgili soru üzerine, “Kapıköy 19 Ekim Pazartesi günü çalışmaya başlayacak. Kararları alındı. Bütün ilgilenenlere bunu duyuruyorum. Bütün önlemler alındı. Oradaki bütün eksiklikler tamamlandı. Pazartesi gününden itibaren Kapıköy’den geçişler başlayacak” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber