Berivan Kültür Sanat Merkezin açılışına Berivan'ın abisi HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve ailesi, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havya, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, DBP il ilçe yöneticileri, DBP'li İpekyolu Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, "Berivan yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi buradan saygıyla anıyoruz. Bizi bugünlere getirenleri hiç bir zaman unutmamalıyız. Bizler burada binlerle buluşuyor isek şehitlerimizin sayesinde buradayız. Berivan arkadaşımızı tanıyan ailelerin ve onun kucağına aldığı çocuklar burada bu alanda onun adını yaşatmak için bir araya geldiler " dedi.

Açılışta İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ve HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva kısa konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Berivan için cezaevinden arkadaşı Tevfik Kalkan’ın gönderdiği şiir okunurken, Berivan'ın ailesine Berivan’ın çerçeveli portre fotoğrafı hediye edildi. Açılışın ardından katılımcılar kültür merkezinde düzenlenen sergiyi gezdi. Program Ayfer Düzdaş ve Koma Simurg’un konseriyle sona erdi.

Editör: Wan Haber