Belediye meclisinin temmuz ayı toplantılarında bir dizi yeni kararlar alındı. Belediye Meclis üyesi Cahit Bozbay başkanlığında toplanan mecliste, kentin sorunları ele alınarak hizmetlerin daha seri ve her semte eşit gitmesi için yeni kararlara imza atıldı. Komisyonların hazırladığı raporları ele alan meclis, raporlarda yer alan konuları müzakere ederek karara bağladı. Enerji komisyonu tarafından hazırlanan raporda, Van’daki doğalgaz firmasının yatırım programının kentin ihtiyaçlarına ve halkın taleplerine cevap vermediği belirtilerek, “Daha çok site ve çok katlı binaların olduğu yerlerde çalışma yapıldığı, yatırım programı ile belediyenin üstyapı programlarının örtüşmediği ifade edildi. Ayrıca hava kirliliğinin fazla olduğu Van’da doğalgaz yatırımının sınırlı olması, yoğun yapılaşmanın olduğu mahallelerde yatırımın olmaması, kış aylarında aynı sorunların yaşanmasına sebebiyet vereceği kaydedildi. denildi.


Trafik komisyonu raporunda ise, kentin misyon ve vizyonuna uygun olarak 6 yaşını dolduran taksilerin ve sarı renk dışında faaliyette bulunan ticari taksilerin tespiti için çalışma yapılacağı ve duraklarda 3 araçtan fazla aracın kendilerini belirleyeceği depolama alanlarına götürülmesi kararına varıldı.
Meclis, belediye hizmet binalarının özel güvenlik görevlileri tarafından güvenliğinin sağlanması için ihale yoluyla 30 güvenlik elemanının alınmasına da karar verildi. Mecliste ayrıca kadın erkek eşitlik, kadın, iş kolları ve pazaryeri düzenleme komisyonlarının da raporu ele alınarak görüşmeler sonunda kabul edildi.


Meclis ayrıca Van’da bulunan 285 adet toplu taşıma yapan minibüslerin halk otobüslerine dönüştürülmesi ile ilde hizmet veren halk otobüslerinin ihale yoluyla kiraya verilmesi konusunu da görüşerek karara bağlayacak. Belediye meclisi son olarak, Türkiye’de bulanan 50 kadın muhtarın Van’da ağırlanması ile ilgili karar da aldı.

Editör: Wan Haber