Van Belediyesi’nin 2012 yılı planlamaları içerisinde olan eğitim parkının çalışmaları son aşamaya gelirken, modern araçların içerisinde yar alacağı eğitim parkında, trafik levhaları ve trafik ışıklarının dikimi tamamlandı.


“VAN’A İLK EĞİTİM PARKI”


Yaşar Kemal Parkı’nın bir bölümünde yapılan eğitim parkının, çocuklara trafik kurallarına bilinçli bir şekilde uyma davranışını kazandırmak ve sosyal çevrelerinde bu davranışları ile örnek olmalarını sağlamak. Okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında heran karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek, trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak amacıyla yapıldığı belirtildi. Yaklaşık 90 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen eğitim parkında; uygulamalı eğitim pistlerinin yanı sıra dersliklerde yapılıyor.


"TRAFİK EĞİTİMİNİ UZMANLAR VERECEK"


Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Veysel Can, Van’da yapılan eğitim parkının bir ilk olduğunu belirterek, eğitip parkının kent için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Amaçlarının 5 ve 13 yaş arası çocuklara uygulamalı trafik eğitimi vermek olduğunu söyleyen Can ’’Eğitim parkının kurulduğu alan konumu itibari ile kenttin en güzel ve en güvenli yerindedir. Buradaki eğitimler uzmanlar tarafından verilecektir. Engellilere özel olarak dizayn edilmiş ve onların da rahat yararlanacağı tüm malzemelerle kurulmuştur. İl Özel İdaresi ile ortak yapılan projeyi yakın bir zamanda tamamlayıp hizmete sunucağız. Parkta, okullarda eğitim gören öğrencilere de trafik eğitimi verilecek. Eğitimler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. 20 akülü aracın hazır olduğu eğitim parkurunda ayrıca engelli çocuklar için 2 adet akülü araç da bulundurulacak” dedi.

Editör: Wan Haber