İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun döneminde yeniden açılan Mahalle ve Çarşı Bekçiliği kadrosu binlerce kişiye umut oldu. Bir çok kişi 2021 bekçilik şartları nelerdir? diye merak ederken bazı kişiler ise bekçilik sınavı tarihi ve saatini merak etmeye başladı. Peki binlerce kişinin beklediği bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavında çıkacak konular nelerdir? Bekçilik sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak?
2021/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 16 Ocak 2021 tarihi saat 14.00'da yapılacak. İstanbul'da gerçekleşecek olan sınav 100 sorudan oluşacak. Sınav süresi 120 Dakika olacaktır. Sınav, çoktan seçmeli olarak 5 (beş) seçenekli testlerden oluşacak. A ve B soru kitapçığı olacaktır.

Adaylar, sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylar, sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebilecek.

Bekçilik sınavları ne zaman yapılacak

Bekçilik sınav konuları nelerdir?
Toplam 100 soru olacak bekçilik sınavı; Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru, Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Matematik (Ortaöğretim düzeyi) 15 soru, Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20 sorudan oluşmaktadır. 

Sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?
Sınav soruları ve cevap anahtarları 19 Ocak 2021 tarihinde internet adresinden duyurulacaktır.

Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
Sınav sonuçları 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren internet adreslerinden duyurulacaktır.

Editör: Wan Haber