Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçenin Serhat Mahallesi’nde iki ayrı halk toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser ve Türkiye Barış Meclisi üyesi Gülten Uçar katıldı. Serhat Mahallesi BDP Seçim İrtibat Bürosu’nda düzenlenen halk toplantısına çok sayıda yurttaş katıldı.

Berkin Elvan için bir dakikalık saydı duruşunda bulunulduktan sonra söz alan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, Berkin Elvan şahsında katledilen çocukların ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Bidav, ”Dileğimiz o ki Berkin bu coğrafyada yaşamını yitiren son çocuk olur. Çocukların ölmediği, barış ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürdükleri bir dünya dileriz” dedi.

 

"YA TÜMDEN YOK OLACAĞIZ YA DA TÜMDEN ÖZGÜR OLACAĞIZ"
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Bidav, artık seçimlere sayılı günlerin kaldığını, herkesin bu doğrultuda çalışmalarını en üst seviyeye çıkarması gerektiğini dile getirdi. Seçimlerin kendileri için referandum niteliği taşıdığını belirten Bidav, ”Biz bu seçimlere büyük pay biçiyoruz. Seferberlik ruhuyla bu seçimlere hazırlanıyoruz. Onun için bu seçimler bizim için çok önemlidir. Ya bu seçimlerde 90 yıldır bizleri yok sayan devlete boyun eğeceğiz ya da seçimlerden güçlü bir şekilde çıkarak özgürleşeceğiz. Onun için herkes elini taşın altına koymalıdır. Emek verirsek, ter dökersek inanın sonucu da büyük bir zafer olacaktır. Biz bu zafere inanıyoruz. Van’ın her tarafı özgürlük ve barışın kaleleri olacak. 30 Mart’ta zafer halayına hep birlikte duracağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan vatandaşlar, dilek, öneri ve taleplerini dile getirdi.

Editör: Wan Haber