Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan'ın Bedelli Askerlik tepkisi için yaptığı Memoş yorumu sosyal medyayı salladı.

 

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verilen Bedelli Askerlik sürprizinden sonra BBP Boolu il başkanınadan ilginç analiz.MEmoş yani yumuşak erkek anlamında kullandığı cümleler herkesi şoke etti.Bedelli Askerlikte faydalanacak kişileri kızdıran şok açıklma BBP'dengen geldi.

BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. Mahmut Alan araç kullanırken, bir yandan da açıklamalarda bulunarak cep telefonuyla kayıt yapıyor. Bugün bedelli askerlikle ilgili görüşlerine sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Mahmut Alan, daha önce bedelli askerlik yapmak için 30 binTL verenlerin kazıklandığını belirterek, "Şimdi bu bedelli askerliği çıkarttılar hem komik, hemde acı şeyler yaşıyoruz.

 

Komik olan şu; mesela öncekiler kazıklandı, 30 bin lira verenler kazıklandışimdi. Düşürdüler 18 bin liraya, bari çıkarın 30 bin liraya da daha önce 30 bin lira veren arkadaşlar üzülmesin, kazıklanmasın. Acı olan durumda şu; yani düşünsenize bir savaş çıksa ne diyecek bu bedelli askerlik yapanlar, ya kusura bakmayın biz savaşamıyoruz çünkü silah tutmasını bilmiyoruz, askeri eğitim almadık, biz savaşa katılmıyoruz mu diyecek? Düşman da şey diyecekdğil mi siz bedellisiniz, pardon ya biz size dokunmuyoruz mu diyecek. Düşman geldiğinde bedelli de tanımaz, bedelsizi de tanımaz" dedi.

Bedelli askerlik yapacak olanlara ’memoş’ benzetmesindebulunan Mahmut Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu vatanın evlatları bir bedel vermiştir oda canlarıdır, kanlarıdır, herkesin gerekiyorsa bu bedeli vermesi lazım ki bu toprak parçasının adı vatan olsun. Öyle yok bedavadan "Benim param var ben askerlik yapmıyorum".

Birileri kendine rant sağlayacak diye, kendi açıklarını kapatacak diye bedelli çıksa bile halkımızın rağbet etmemesigerekiyor. Bir erkeğin erkek olabilmesi için askerliğini yapması lazım. Bedelli, yani 18 bin lira verdim erkkliği satınmı aldn diyecek memoşlar?Yani bizim şimdi mehmetçik var, bunlar da memoş oluyor bu duruma göre. Bedelli çıksa bile halkımızın bedelliye rağbetetmemesi lazım." 

Editör: Wan Haber