Türkiye'de Kovid salgını canlar almaya devam ediyor. Hükümet tarafından alınan tedbirler kapsamında bir çok kısıtlama hayata geçirildi. Ramazan Ayının ortasında alınan karar doğrutlusunda 17 günlük tam kapanma ilan edildi. Tam kapnma süreci 17 Mayıs Pazartesi günü tamamlanıyor.

Kısıtlamalardan nasibini alan bir sektör de marketler oldu. Marketlerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Zincir marketler Pazar günü kepenk kapatıyor. Bakkal, kuruyemişci manav gibi işletmeler pazar günleri hizmet verebiliyor. 

Bayramın birinci ve ikinci günü Bim, A101 Şok açık mı? Marketler 2. ve 3. bayramda kapalı mı?

Ramazan Bayramı'nda zincir marketlerin açık olup olmadığına dair araştırmalar yapılıyor. Bayramın ilk günü Bim, A101, Şok, Migros gibi ünlü markalar hizmet vermediç İlk gün çalışanların istirahat etmesi için marketler kapalı tutuldu. Küçük işletmelerden bakkal, manav ve kuruyemişçileirn çoğu bayramın ilk günü çalıştı. 

BAYRAMDA İKİNCİ VE 3. GÜNÜ BİM, A101, ŞOK MİGROS AÇIK MI?

Kabine sonrası alınan kararlar doğrultusunda Tam kapanma sürecinde olduğu gibi bayram boyunca marketler 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Bayramın ikinci günü Bim, A101, Şok, Migros gibi zincir marketlerin açık olması bekleniyor. Vatandaşların yoğun kullandığı Bim, A101, Şok, Migros gibi marketler bayramın üçüncü günü de hizmet verecek. Ancak bu marketler saat 17:00'a kadar hizmet veriyor. 

Editör: Wan Haber