Dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla bu yıl Ramazan Ayı önceki senelere göre buruk geçiyor. Pandemi ile mücadele kapsamında Ramazan ayında sıkça uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bayramda uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu haline geldi.

Bilim Kurulu yasaktan yana

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından salgınla mücadelede en etkili yolun, insanlar arası etkileşimi en az düzeye indirmek olduğu belirtilirken bayramda sokağa çıkma yasağının uygulanmasına sıcak bakılıyor. Kısıtlamanın uygulanmaması durumunda alışılagelen bayram ziyaretlerinin önünün alınamayacağını ve salgınla mücadelenin sekteye uğrayacağını düşünen Bilim Kurulu bayramda yasağın mücadelede etkin bir rol oynayacağını öngörüyor.

Bayramda 4 gün sokak yasağına kesin gözüyle bakılıyor

Bakan Koca topu hükümete attı

Koronavirüs Bilim Kurulu’na da başkanlık yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramda sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı konusundaki bir soru ile alakalı topu hükümete attı. Bakan Koca, salgının son durumuna göre kararın verileceğine dikkat çekerken gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağını belirtti.

Bayramda 4 gün sokak yasağına kesin gözüyle bakılıyor

Kaç gün uygulanacak?

24 Haziran Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı’nda olası bir yasak uygulanması durumunda bu sürenin 4 gün olabileceği konuşuluyor. 23 Mayıs Cumartesi günü başlayacağı tahmin edilen sokağa çıkma yasağının bayramın bitiş günü olan 26 Mayıs Salı gecesi son bulacağı düşünülüyor. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmasının ardından alınacak kararın hafta için duyurulması bekleniyor.

Editör: Wan Haber