DİYARBAKIR - Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in cenazeleri yüzbinlerle beraber törenin yapılacağı Batıkent Meydan'ına ulaştı. Batıkent Meydan'ında bekleyen yüzbinler ise, cenazeleri "Bijî Serok Apo", "Güneşin yoldaşları ölümsüzdür", "Şehîd namirin" sloganlarıyla karşıladı.

Yurttaşların siyah giyinmesi ve beyaz tülbent takması nedeniyle alan adeta siyah ve beyaza büründü. Cansız, Doğan ve Fidan'ın fotoğraflarının bulunduğu "Savaşan özgürleşir, özgürleşen güzelleşir, güzelleşen sevilir" pankartının açıldığı alanda yüz binler, "Hepimiz Sakine'yiz", "Hepimiz Leyla'yız", "Hepimiz Fidan'ız" lolipoph dövizlerini ellerinde taşıyor.

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğrafların bulunduğu "Roboskî'de Paris'te acıyı öfkeye öfkeyi zafere çevireceğiz" pankartının açıldığı alanda, Lice ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG Askeri Konseyi Üyesi Ertem Karabulut, PKK ve Konfederalizm bayrakları da açıldı. Alanda çok sayıda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları taşınırken, kadınlar PAJK bayraklarını açtı.

Alana gelişler devam ediyor. Cenazeler beraberindeki yüzbini aşkın kişi ile alana girdi. DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk, Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışank, tüm BDP'li milletvekilleri, HDK, HDP, çok sayıda sivil toplum örgütü, Diyarbakır'da bulunan Kürt siyasi partiler, Türkiye ve yurtdışından gelen sol parti temsilcileri, aydın, gazeteciler de törenin yapıldığı alanda bekliyor.

PKK bayraklarına sarılı tabutlar kadınların omuzunda hazırlanan platformlara konuldu. Kadınlar, tabutların etrafında çember oluşturdu. Yüzbinlerce kişi hep bir ağızdan "Şehîd namirin" ve "Güneşin yoldaşları ölümsüzdür" sloganları atıyor. Sık sık "Berîtana min" ve "Sê jinên azad" parçalarının çalınması alanda duygulu anların yaşanmasına neden oluyor... DİHA

 

""

""

Editör: Wan Haber