Abdurahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansa Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Sorumlusu Nurcan Alparslan, Okul Müdürü Fahrettin Aysan, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Fahrettin Aysan, Belediye Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yoğun programlarına rağmen eğitime katkı sağlamak için büyük bir çaba sarf ettiğini kaydetti. Aysan, “Öğrencilerin eğitim hayatınızda başarılı olması için bizlerle bir araya gelmekte, bu anlamda kendilerine çok teşekkür ederim. Başkanımız moraliniz ve motivasyonunuz için sizlerle bir araya geliyor. Başkanımızı dikkatle dinlemenizi tavsiye ederim. Kendisi bu topraklarda, eğitim anlamında örnek kişiliğiyle her zaman imrenerek takip ettiğimiz bir kişiliktir. Sizler için faydalı bir program olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe’yi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi temsilcilerini ağırlamaktan gurur duyduğunu kaydetti. Ceylani, “Tuşba Belediye Başkanımızı gördüğünüz gibi tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da bizimle entegre çalışmakta, kendisine eğitime yaptığı bu anlamlı hizmetlerden ötürü çok teşekkür ederim. Tabi kendisi eğitim camiasından gelen bir belediye başkanı olunca, eğitim alanında yaptığı hizmetlerde çok kapsamlı ve değerli oluyor. Tuşba Belediyesi’nin bizlerle yaptığı çalışmalardan çok memnunuz. Başkanımız her alanda yanımızda, projelerimize destek vermekte ve çok sayıda projeye kendileri ile imza attık. Huzurunuzda hem Belediye Başkanımızın şahsına hem Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi’ne çok teşekkür ederim, hepinize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

‘Gençlerin toplumdaki yeri, yerel yönetimlerin eğitimdeki yeri, zamanın verimli kullanışı, sorumluluk duygusu, ahlak ve manevi değerlerin insana kazandırdıkları, üniversite hedefi’ konularında bilgiler veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Sevgili gençler, Allah’a, bizi sizlerle buluşmayı nasip ettiği için şükürdarız. Hepimiz bir amaç için bu sıraları işkal ediyoruz, hepimizin hedefleri var ve o hedeflere ulaşmak için çok çalışmamız lazım. Maşallah hepimiz sağlam bir şekilde görüyor, işitiyor ve konuşabiliyoruz, bu sebepten derslerimizi çok iyi dinleyin tekrarlarımızı zamanında yapmalıyız. Arkadaşlar çalışmalarımızı yerinde ve zamanında yapmalıyız. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz” dedi.

“VAKİT BULUNMAZ BİR HAZİNEDİR”

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle boş vaktin artmış olduğu günümüzde maddi konfor nispetinde artan huzursuzlukların, büyük ölçüde ‘Zamanı Yönetme’ tarzımızdaki yanlışlıklardan kaynaklandığını dile getiren Başkan Özgökçe, “Hepimiz bildiğimizi zannettiğimiz, aslında hiçbirimizin yeterince bilmediği zamanın değerlendirilmesi konusudur. Zamanın iyi kullanmasını bilmekle neleri başarabileceğimizi de bilmeliyiz. Bugünkü batı ile doğunun farkını açıklamak için alt alta pek çok husus sıralanabilir; ama bütün bunların en başına, mutlaka zamanı iyi kullanmayı oturtmak gerekir. Bütün büyük başarıların altında bir anlık zamanı iyi değerlendirme çabası yatar. Dramlarımızın altında da bir anlık gafletimiz bulunmaktadır. Zaman bulunmaz bir hazinedir. Her şeyin telafisi var. Fakat boşa geçen zamanın telafisi yoktur. Burada öncelikli olarak sizlere önereceğim ‘3T’den uzak durmanız. Evet, arkadaşlar nedir 3T; televizyon, tablet ve telefon. Arkadaşlar, bu teknolojik cihazları faydalı kullanmayı bilmeli ve kullandığımızda çok az zaman ayırmalıyız, buna çok dikkat etmeliyiz’’ diye konuştu.

“ANNE VE BABA DUASINI ALIN”

Anne ve babaya gerekli saygı ve değeri göstermeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Özgökçe, öğrencilere mutlaka anne ve baba duası almaları gerektiğini ifade etti. Başkan Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsanlığı bozulmamış tüm toplumlarda ve yeryüzündeki bütün ahlaki sistemlerde anne, baba ve aile fertlerinin saygıdeğer varlıklar olarak kabul edilir. Dinimiz İslam anne ve babaya özel bir yer vermiştir. Hem Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerde hem de Peygamberimizin (sav) mübarek hadis-i şeriflerinde bu kıymetli varlıklara saygı göstermek ve itaat etme üzerine vurgu yapılmıştır. Kaliteli ve karakterli yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da hiç şüphesiz eğitimden geçmektedir. Modernleşmenin ve ekonomik kalkınmanın temeli yetişmiş, kaliteli ve karakterli insan gücüdür. Genç ve dinamik ülke nüfusumuza iyi bir eğitim imkanı sağlandığı takdirde, ülkemiz dünyada süper güç olması için önünde hiçbir engel kalmaz.”
Öğrenciler ile çok sıcak iletişime geçen Doç. Dr. Özgökçe, “Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin mükemmel fert olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları, sporcuları, mühendisleri ve yazarları, şairleri ve sanatçıları sizler olacaksınız. Bu yüzden tüm teknolojik gelişmelerden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, başka bir deyişle çağın ötesini yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, milletini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmeniz biz yerel yöneticilerin en büyük amacıdır” dedi.

Geleceğin teminatı olan çocukların eğitim öğretim hayatında önemli bir yeri olan lise yıllarının önemini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Çocuklarımızdan hiçbir fedakârlığı esirgemeyen, her zaman onların yanında yer alan ailelerini, öğretmenlerini ve hükümetin ders kitapları ve Fatih Projesi ve diğer pek çok mükemmel projeler ile modern sınıflarda eğitim imkanı sağladığından dolayı tebrik eder, sevgili çocuklarımıza üstün başarılar diliyorum. Tuşba Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda geleceğimiz olan sevgili öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız. Dar gelirli ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğimiz devam edecektir. Mini okul kütüphanelerimize gerekli kitap desteği, okullarımızın bahçelerine bank ve kamelya ihtiyaçları, ağaçlandırma ve spor alanlarının yapımı noktasında programa aldığımız okullarımıza çok amaçlı spor sahaları kazandırmaya devam edeceğiz. Okullarımızın dış mekan ve okul içi temizliklerinde ve dış mekan ve iç mekan çöp kovaları ve geri dönüşüm kutularını Tuşba’daki tüm okullarımıza bırakıp, gerekli çevre ve kültürel eğitim ile seminer, konferanslara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber