Belediyenin birçok mahallede ve kent merkezinde başlatmış olduğu çalışmalar devam ediyor. Kısa bir süre önce Hatuniye, Buzhane, Akköprü ve Yenimahalle mahalleleri ile çarşı merkezi ve birçok noktada başlatılan asfalt, su kanalizasyon, drenaj, yol açma çalışmaları tamamlama noktasına getirildi. Belediyenin bu çalışmaları devam ederken aynı anda kültürel, sosyal çalışmaları ile birlikte sosyal donatı alanlarının oluşturulmasına ilişkin de çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Bekir Kaya da, çalışmaların yapıldığı tüm alanları birer birer gezip kontrol ediyor. Belediyenin kısa bir süre içerisinde yeni çalışmalar yapacağı Seyrantepe Mahallesi’ne ve çalışmaların başladığı Eminpaşa Mahallesi’ne giden Kaya, bu incelemelerde bulunarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


“SEYRANTEPE MAHALLESİ’NE 10 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK”
Seyrantepe Mahallesi’ne yapılacak 10 kilometrelik asfalt serimi, yol açma, yol genişletme, su ve kanalizasyon çalışmaları öncesi mahalleye giden Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Günün erken saatlerinde Seyrantepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunmak için giden Kaya’ya yoğun bir ilgi gösterildi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek not alan Kaya, beraberindekilerle mahalleye bağlı birçok sokak ve caddeyi gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaya, ayrıca yolların genişletilmesi için hak sahipleri ile görüşmelerde bulundu.


""

Kaya, mahalle sakinlerini duvarlarını geri çekmeye ikna etti. Kısa bir süre içerisinde mahallede yapılacak çalışmalarla sorunları en aza indirmenin çabası içerisinde olacakların söyleyen Başkan Kaya, başta minibüs, otobüs ve ihtiyaç duyulan diğer caddelerde çalışmalar yapacaklarını ve kısa bir süre içerisinde de tamamlayacaklarını dile getirdi.


Tezek yığınlarını da gören Kaya, besicilerle görüşerek bunların kaldırmalarını istedi. Mahalle sakinlerinin, mahallelerinde bulunan tezek yığınlarının kaldırılması ve mahalleden çıkarılması için destek istemesi üzerine Kaya, besicilik yapan yurttaşlarla görüşerek bu manzaraya son vermelerini istedi. Kaya, tezeklerin mahalle içerisinde biriktiren yurttaşlar hakkında cezai işlem uygulanacağını belirterek uyarılarda bulundu.
Seyrantepe ve Eminpaşa mahallelerinde de incelemelerde bulunan Başkan Kaya, kanalizasyon sorununa değinerek, “Üç mahalle bu durumda. Yaşanan bu sorun kod düşüklüğü nedeni ile yaşanıyor. Bugüne kadar üzerinde çok çalıştık. Hep çözüm arayışı içerisinde olduk. Ama burada bulunan ekipler ve firmalar bunu yapamayacaklarını söylediler. Ben buraya yollarda yapacağımız çalışmalar için gelmiştim. Arkadaşlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve bu durumda olan alanlar için özel bir proje uygulaması yaptılar. Bizim için maliyeti yüksek olacak ancak bunun çözümünü buldular ve bu işi yapacak firmayı da buldular. Ben yolda iken arkadaşlar beni aradı bunu yapacaklarını ve kısa sürede ihaleye çıkacaklarını söylediler. Bu sorun özel bir proje ile yapılarak giderilmiş olacak, yapılan kanalizasyon hattının ardından da bu yollardaki asfalt çalışması yapılarak çözüme kavuşturulacak” dedi.

Editör: Wan Haber