Belediye ekipleri tarafından birçok noktada yapılan çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Başkan Bekir Kaya ise, beraberindeki yardımcıları Gülbahar Orhan, Abdurahman Doğar, Kemal Ünver ve Fazıl Kaya ile belediye birim amirleriyle ilk olarak Akköprü yollarında ve Akköprü Deresi’nin çevresinde yapılan çalışmaları inceledi. Belediyenin yol genişletme, mezarlık duvarlarının yıkılıp yenilenmesi ve dere boyunca yapılacak yeşillendirme çalışmalarını uzun bir süre inceleyen Kaya, burada çalışanlarla bir süre sohbet etti. Burada yapılan çalışmaların hızlandırılması için gayret gösterilmesini isteyen Kaya, ardından Seyrantepe Mezarlığı’nda devam eden çalışma alanına geçti. Mezarlıklar içerisindeki yollarda yapılan parke taşı döşeme çalışmalarının iyi olduğunu söyleyen Kaya, çalışmalarının tamamlanması ile buradaki mezarlıklarda insanların daha rahat ve kullanılabilir bir hale geleceğini söyledi. Mezarlıklar içerisindeki incelemelerini tamamlayan Kaya ve beraberindekiler, İskele Mahallesi’nde bulunan arıtma tesislerine geçti. 2005 tarihinden bugüne kadar işletilmeyen tesisinin birinci ünitesinde onarım çalışmaları başlatan belediye ekiplerinin çalışmalarını inceleyerek uzman ekiplerden bilgi alan Kaya, iki ay içerisinde başlattıkları çalışmaların tamamlayarak ünitenin kapasitesini iki katına çıkaracaklarını söyledi.


Kale Yolu ve Eski Erzurum Caddesi’nde devam eden çalışma alanına geçerek incelemelerde bulunan Kaya ve beraberindeki belediye yetkilileri, daha sonra Kurubaş Geçidi civarında bulunan Belediye Su Terfi Merkezi’nde ve çevresinde incelemeler yaparak bilgi aldı. Tamamlanacak olan merkezin başta Kevenli, Bostaniçi, Sıhke TOKİ’lerinin ve birçok mahallenin su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu aktarıldı.


Hacıbekir Mahallesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını da denetleyen Kaya’nın yanına gelen Van Gölü İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Çelik, okul bahçesinin ve çevresinin asfaltlanması talebinde bulundu. Başkan Kaya da okulun çevresinde ve bahçesinde asfalt çalışmasının yapılmasını söyleyerek okul müdürünün talebini karşıladı.

Editör: Wan Haber