Van Belediye Başkanı Bekir Kaya daha önceden verdikleri söz gereği Belediyenin gelir ve giderlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurmuş, buna rağmen özellikle bazı çevreler tarafından borç iddiaları durmadan dillendirilmişti. Van Belediyesi tarafından Salı günü saat 10:00'da Van TSO binasında basın mensupları huzurunda 5 yıllık mali raporun açıklanacağı duyuruldu.

Borç iddialarının ilk ortaya atıldığı günlerde Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, STERK TV’de Günay Aslan’ın sunduğu ‘Seçim 2014’ programında ve bir çok toplantıda Van Belediyesi’ne ait borcun devraldığı döneme oranla daha az olduğunu belirtmişti.

‘’Devr aldığımız borçtan daha az borcumuz var’’

Pogramda  Belediyenin borçlarına ilişkin açıklama yapan Kaya, “Borçlarımız hala bitmedi. Biz bu borçları halkla paylaşacağımızı söyledik. Biz bunları açıkladık. Yine seçime kısa bir süre kala bununla ilgili açıklama yapacağız. Biz tüm gider ve gelirlerimizi halkımızla paylaşacağız.  Bizim dönemden kalan borç ile eski dönemden kalan borçları kıyasladığımızda çok az bir borcumuz var. Aldığımız dönemden daha az bir borcumuz var. Biz bu dönemde belediyenin hiçbir gayrimenkulünü satmadık. Ancak diğer dönemde hepsi satıldığı halde borç bıraktılar. Bizim alacağımız ve vereceğimiz her şey ortada. Bunları çok rahatlıkla kamuoyu ile paylaşabiliriz. Bizim yaptığımız tüm çalışmalar kendi kaynaklarımızla yaptıklarımızdır” demişti.

“Ruyê wan buye çermê gamêş”

İpekyolu İlçe binası açılışında konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya borç iddialarına, “Bu borçtan bahseden, farklı şeyleri dile getirenlere ve 5 yılın kayıp olduğunu söyleyenlerden utanma beklemiyoruz. Kürtçe bir söz var. “Ruyê wan buye çermê gamêş” onların yüzleri Camış derisi olmuş. Bunların yüzünde utanma ve kızarma olmaz.” dedi. Kaya, “Biz hırsızları rakip olarak görmeyiz, ancak onlarla mücadele ederiz” demişti.

 ‘’Görevimi bırakarak adaylığımı da geri çekeceğim’’

Van Muradiye ilçesinde yurttaşlarla bir araya gelen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya borç iddialarına, "Eğer bizim borçlarımız onlardan devir aldığımız 180 trilyondan daha az değil ise ve ben onların borçlarını ödememişsem görevimi bırakarak adaylığımı da geri çekeceğim’’ demişti.

Peki bahsedildiği gibi 780 Trilyon borç yoksa!

İddia edildiği gibi 780 trilyon borç olmaması durumunda bu borç iddialarını ortaya atanlar çıkıp halktan özür dileyecek mi yoksa yeni iddialarda mı bulunacaklar bunları da zaman içerisinde göreceğiz. Doğunews

Editör: Wan Haber