Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkının kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Türkiye, kardeş KKTC halkının her zaman yanında olacaktır." ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz için son derece kıymetli dedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Kıbrıs'ın kuruluşunun 35. yılı sebebiyle kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan bu mesajında; Kıbrıs konusunda kalıcı adil ve yaşanılabilir bir çözüme ulaşılmasını, sadece Ada'da da değil, bugün karşı karşıya bulunulan mevcut sınamalar ışığında da, tüm Doğu Akdeniz için son derece kıymetli bir örnek teşkil ediyor dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ın çoğulcu bir demokrasi anlayışını özümseyen siyasi yapısı, gelişen kurumları ve insan haklarına da saygısıyla KKTC'nin Kıbrıs Türkü için güven, kendileri için de büyük bir gurur vesilesi olmaya devam ettiğini de belirtti.

Türkiye'nin her daim ve her koşulda Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını da vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nün meşru haklarının, güvenlik ve refahının devamının sağlanması için de çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya gönderdiği mesajında, hukuk ve hürriyet mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdüren Kıbrıs Türk Halkı'nın, Ada'da adil, kalıcı ve yaşayabilir bir siyasi çözüme ulaşılabilmesi için her türlü yapıcı çabayı ve iyi niyeti sergilediğini ve Kıbrıs Adası'nın bölgede bir barış, istikrar ve refah kaynağına dönüşmesine yönelik iradesini kuvvetle koruduğunu vurguladı.

Türkiye herzaman yanınızda dedi

Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından da KKTC'nin 35'inci kuruluş yıl dönümüne ilişkin de bir paylaşımda bulundu.

0x0-erdogan-kktcnin-kurulus-yil-donumunu-kutladi-1542302223950

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 35. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle tebrik eder, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Türkiye, kardeş KKTC halkının her zaman yanında olacaktır."

Editör: Wan Haber