Geçtiğimiz yılın son aylarından itibaren yeni askerlik sistemi gündemin önemli maddelerinden birisi olarak öne çıkıyor. Askerlik süresinin düşme ihtimali ve getirilecek olası değişiklikler milyonlarca genç tarafından yakın takip ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Özel" TRT ortak yayınında, soruları cevaplandırdı.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni askerlik süresinin kısalacağı bilgisi kulislerde konuşulurken, Başkan Erdoğan'dan konuya dair açıklama geldi.

İşte Başkan Erdoğan'ın Yeni Askerlik Yasası ile ilgili yaptığı açıklama:

"Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor."

İşte sürece dair son gelişmeler...

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde;

"ESAS MESELE UZMAN ORDUYA GEÇMEK"

Yeni askerlik modeliyle ilgili bir soruya Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanlığının uzun süredir bu konu üzerinde çalıştığını hatırlattı.

Kurtulmuş, "Esas mesele uzman orduya geçmek. Profesyonel tabirini de doğru bulmuyoruz. Çünkü bizim milletimizin zihninde profesyonel ordu tabiri 'paralı askerlik' gibi algılanıyor. Yeri geldiği zaman bu millet bütünüyle 81 milyon hepsi bir ordu disiplininde vatan savunmasını gerçekleştiren bir millet." diye konuştu.

"EN YAKIN ZAMANDA BELİRLEYECEĞİZ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kamuoyunda 'tek tip' olarak da adlandırılan yeni askerlik sistemi hakkındaki açıklamaları ise şu şekilde;

"Basında yer alan haberlerde bazı olasılıklardan, ihtimallerden, faktörlerden bahsediliyor. Bunların hepsi değerlendiriliyor. Her konu ilgili kurumlarımız, bakanlıklarımızla değerlendiriliyor. Öngörülebilir bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bir taraftan ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlayarak yükümlülük hizmetini yerine getirmek düşünülürken, diğer taraftan da gençlerimizin eğitim ve mesleki ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Bunların hepsini en optimal şekilde düzenleyecek bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Birtakım ihtimallerden, imkanlardan, bazı hareket tarzlarından bahsediyoruz. Bunlar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı katına sunulacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerine, onaylamalarına müteakip işlem ilerlemeye devam edecek. Bu konuda çalışıyoruz, herkes müsterih olsun. Gerçekten, bütün boyutlarıyla konu çalışılmakta. İnşallah ülkemize, milletimize, gençlerimize hayırlı bir sonucu yakın bir zamanda belirleyeceğiz ve bunu da halkımızla paylaşacağız" (SABAH)

Editör: Wan Haber