MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği af teklifiyle ilgili yapılan çalışma tamamlanarak Meclis'e sunuldu. Teklifle ilgili siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni"nde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada talimat verdiğini belirterek"Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana (toplumsal vicdan) uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim." ifadelerini kullandı.

"TOPLUMSAL VİCDANA UYGUN HALE GETİRİLMESİ TALİMATI VERDİM"

Erdoğan şu şekilde konuştu:

"Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha artırmıştır. Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana (toplumsal vicdan) uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim.

Bakanlığımız bu konudaki hazırlıkları sürdürüyor. Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf milletvekillerimize ait. Milletin yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme yapılmalı." (ENSON HABER)

Editör: Wan Haber