Başkale’ye giden Ekonomide Değişim Hareketi sözcüsü, VATSO Başkan Adayı Necdet Takva, esnaf ziyaretleri, STK ve Parti Başkanlıklarına uğradı. 
 
Başkale’ye giden Takva’yı Başkale’li iş adamları karşıladı. Başkale’de ilk önce Başkale Ziraat Odası Başkanlığına geçen Takva, kısa bir zaman önce Başkanlık görevine başlayan Rahmi Aşkan’ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar, diledi. Takva daha sonra, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğüne, ilçenin kanaat önderlerinden İskender Ertuş ve esnaflara ziyaretlerde bulundu.
 
Başkale’de görev yapan basın mensuplarını da ziyaret eden Takva burada gazetecilere, yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi.
 
Başkale Bu Coğrafyanın Bir Gerçeğidir;
 
Takva: “ Başkale halkı geçmişten bu güne kadar gerek ticari alanda olsun gerekse misafirperverlikleri ile kendilerini bu coğrafyada kanıtlamış bir halktır. Ama şöyle bir gerçek var bu halk sınır bölgesinde olmasına rağmen halen burada bir sınır kapısının olmaması gerçekten çok olumsuz bir durumdur. Hayvancılık yeterli düzeyde değildir. Esnafı ayakta tutacak tek güç sınır ticaretinin açılması, tarım ve hayvancılığa pozitif bir ayırımcılık sağlanarak verilmesi ile karşılanacaktır. Başkale’de sadece bir bankanın olması, şubenin daha fazla güçlendirilerek kredibilitesinin geliştirilmesi gereğini ortaya çıkarmaktadır. Esnaf bu durumla karşılaşınca sadece elindeki yetersiz sermaye ile bir şeyler yapmaktadır. Maalesef buda esnafı zor durumda bıraktığı gibi esnafı farklı arayışlar içine sokmaktadır. Bu durumun çözülmesi için şimdiden girişimlere ve müracaatlarda bulunacağız. Esnaf Başkale’de sadece yerli vatandaş ile bir ticaret ile karşı karşıya kalmıştır.
 
Barış Süreci Esnafa Çok Şey Kazandıracak;
 
Hepimizin bildiği gibi Barış süreci ile beraber, bölgemiz farklı bir havaya girecektir. Gerek huzurun sağlanması gerekse ekonomimizde yep yeni bir süreç başlayacaktır. Esnaflarımızla yaptığımız görüşmelerde Başkale’de askerlerin halen çarşı izinlerinin olmadığını ve askerlerde çarşıya çıkmadığı için esnaf sadece yerli müşterilerle ayakta durmaya çalıştıklarını açıkladılar. Ama İnşallah bu sürecin mutluluğu ile beraber Barış ortamının sağlanması sayesinde artık Başkale’de görev yapan askerlerde Çarşı izinlerine çıkacaktır, bu konuyla alakalı ayrıca ilgililerle görüşme yapıp konuyu gündeme taşıyacağız.
 
Başkale Meslek Yüksek Okulu Başkale’de Olmalı;
 
Başkale Meslek Yüksek Okulu Van YYÜ’ ne bağlı bir okul bu okulumuz 12 yıldan bu yanadır Başkale’de olması gerekirken Van’da eğitim vermesi olumsuz karşılanmaktadır. Aldığım bilgilere göre Başkale’li bir iş adamımız bu okulun Başkale’ye taşınması için arsa bile hibe atiğini fakat okulun buraya taşınması için halen bir çalışma yapılmadığı belirtildi. Başkale Meslek Yüksek Okulu’nun Başkale’ye taşınması ile beraber hem esnafa büyük bir güç olur, hem de eğitim alanında Başkale’nin eğitim oranı yükselecektir. Başkale’de ki sorunların çözüm yolunda bende gerek şahsım gerekse Ekonomide değişim Hareketi olarak üzerimize düşen her görevi her zaman yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.
 
VATSO Başkanlık Adaylığımı Halk ve Esnaf İstedi;
 
Hepinizin bildiği gibi Van’da önümüzdeki kısa bir zaman içinde VATSO Başkanlık seçimi yapılacaktır. Bizde Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) adına bu seçimlerde gerek halkın gerekse de esnafımızın isteği doğrultusunda Başkanlık adaylığımızı açıkladık. Gerçekten Başkanlık adaylığımızı açıkladığımızda amacımızın sadece bir koltuk ya da başkanlık olmadığını, asıl hedefimizin yıllardır zor durumda olan esnafımız için bir çalışma yapmak olduğunu belirtmek isterim. Bu kapsamda bizde, Sivil Toplum Kuruluşları, Tüccarımız, esnaflarımızı ve kanaat önderlerimizi ziyaret ederek görüş öneri ve desteklerini talep ediyoruz. Başkale’ye daha önce gelmiştim ama bu sefer seçim çalışmaları kapsamında geldik, bizde esnafa yaralı olacaksak esnaflarımızın desteklerini istemeye geldik. Başkale halkı ve esnafı sağ olsunlar bizi çok sıcak bir ilgi ile karşıladılar, gittiğimiz her yerde başarı dileklerinde bulunup destek sözü verdiler, bizde bu desteklerinden dolayı şahsım ve Ekonomide Değişim Hareketi adına kendilerine teşekkür ederim, dedi.
 
Takva ve beraberindeki heyet daha sonra Van’a döndü. BASKALENEWS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Wan Haber