Başkale Hükümet Konağı önünde inşa edilen ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk’ün çocuklara armağan ettiği “Park 250”, hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde açılışı gerçekleştirildi.

Parkın açılışına Başkale Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Bülent Barış Sarp, Komando Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Engin Hatipoğlu, Emniyet Müdürü Adil Metin, belediye eski başkanı ve kanaat önderi İskender Ertuş, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda çocuk katıldı.

Parkın açılış kurdelesini kesen Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk, parkın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Parkın bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini ifade eden Öztürk, “15 Temmuz akşamı milletimizin destansı direnişini simgeleyen ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne kast eden hainlere karşı verdiği mücadele sonucunda şehit olan 250 şehidimizin adını simgeleyen ‘Park 250’, çocuk oyun parkımızın açılışını gerçekleştirdik. 15 Temmuz gecesi öyle şeyler yaşadık ki, kahraman askerimizin üniformasını çalmış hainlerin; askerimize, polisimize ve vatandaşımıza kurşun sıktığını gördük. Milletçe yaralandık, hepimiz gazi olduk. Bu parkı açmamızın temel sebebi, çocuklarımız bu ihaneti ilelebet unutmasınlar ve gelecek tüm tehditlere karşı hazır bulunsunlar. O gece destan yazan 250 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber