Van’da ‘Direnerek kazanacağız’ şiarıyla Başkale’de startı verilen Newroz kutlamaları için sabahın ilk saatlerinden itibaren binlerce kişi Newroz alanına aktı. Yöresel kıyafetleri ve yeşil, sarı, kırmızı renklerle Newroza gelen binlerce kişi "Bîjî berxwedana Sûr, Cîzir" , "Bê serok jiyan nabe" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.  Newroz alanında gerçekleştirilen Newroz'a DBP İl Eşbaşkanı Caziye Duman, HDP Van milletvekili Nadir Yıldırım, Başkale  HDP DBP İlçe Eşbaşkanları, Belediye Eş Başkanları MEYADER, KURDİ-DER, KJA ve Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri katıldı.

4-388.jpg  

‘Özgürlük Şehitleri’ adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Caziye Duman da "İşte bizlerde bugün Van’da Saray ilçemizde Newrozumuzu marşlarla  Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına özgür bir dünya oluşturmanın özlemiyle kutluyoruz.  Tüm yaşamımızı kana bulayarak bizi sindirmek ve yok etmek isteyen güçlere karşı bugün yine omuz omuzayız, yine el-ele zafer türküleriyle özgürlüğe doğru yürüyoruz. Başta kadınlar, çocuklar ve bir bütün halkımızla birlikte Mehmet Tunç’un fedai ruhuyla özgür bir dünya yaratmak için bugün haykırıyoruz. Kirli savaş politikalarına karşı Newroz ateşini büyüteceğiz" dedi.

5-301.jpg

Duman’ın ardından HDP ve DBP’liler halkla birlikte Newroz ateşini yaktı. Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ise "Tüm dünya biliyor ki Kürt halkı Newroz ile finale hazırlanıyor. Bu yüzden saldırıların boyutu da artmış durumda. Newroz ateşi gibi harlanan direnişimizin önüne asla geçemeyecekler.Tüm kirli politikalara karşın dik duruşunuza karşın saygı ile eğiliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Newroz kutlamaları müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.  Vanaktuel

6-162.jpg8-067.jpg9-042.jpg

 

 

Editör: Wan Haber