Van’ın Başkale ilçesinde bulunan Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Engelliler Günü’nde unutulmadı. Başkale Belediye Eş Başkanı Ayla Aynur Tarhan, belediye meclis üyeleri Şengül Polat, Nahide Korkmaz, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Rojbin Fırat ile kadın çalışanları; Gamze Daş, Suzan Durmaz ve Mihriban Ayhan engelli öğrencileri ziyaret etti. Eş Başkanımız Tarhan ve beraberindekiler, rehabilitasyon merkezinin kurucu müdiresi Birgül Yağızer ve kurum öğretmenleri tarafından karşılandı. Engelli öğrencilerle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Tarhan, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

“Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

Ziyarette engelli öğrencilerle bir araya gelen belediye eş başkan Ayla Aynur Tarhan, hepimiz birer engelli adayıyız dedi ve toplumun engelli vatandaşları fark etmediği sürece hiçbir ilerleme kat etmeyeceğine vurgu yaptı.

Bu tür anlamlı günlerin haftalara veya tek bir güne sığdırılmaması gerektiğini belirten Tarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Bugünün anlam ve önemini yerine getirmek için Başkale Belediye Kadın Kolları ve Meclis Üyeleri olarak böylesi bir ziyarette bulunduk. Aslında ziyaretimizi birkaç gün önce gerçekleştirecektik ancak hem hava şartları hem de kendi işimizin yoğunluğundan ziyareti şimdi gerçekleştiriyoruz. Böylesi ziyaretlerde hem duygulanıyoruz hem de toplumun öncüleri olarak bu konudaki eksikliklerimizin ezikliğini yaşıyoruz. Bu kurumun yönetiminde yer alan başta kurucu müdür Birgül Yağızer olmak üzere tüm öğretmen ve çalışanları emeklerinden ötürü ayrı ayrı kutluyoruz. Bu işte ciddi anlamda emek, sevgi moral ve motivasyon lazım, çalışan arkadaşlar da bu duyarlılığa ve güce sahip bir ekiptir. Keşke böyle anlamlı günler haftalara sığdırılmazsa veya böyle tek bir günle sınırlı kalmazsa çünkü Bizler engelli çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı görmedikçe toplum olarak herhangi bir ilerleme sağlayamayız ve gerekli duyarlılığa da ulaşamayız. Hepimiz aslında birer engelli adayıyız, maalesef bu tür konularda gerekli adımlar atılmıyor ve toplumun öncülerinin bu konuda gerekli duyarlılığı oluşturması gerekir. Çocuklarımızı ziyaret etmemiz bize mutluluk ve gurur verdi. Başkale Belediyesi olarak çocuklar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da hazırız. Belediye adına bu tür günlerin ileriye dönük daha güzel günler olmasını umuyoruz. Bütün çocuklara başarılar diliyorum, umarım bu çocuklar ileriki hayatlarında bizden daha güzel ve başarılı günler görürler şahsım adına yürekten inanıyorum ki eğitim aldıkları takdirde topluma eğitim verecek düzeye varırlar.”

 “Başkale Belediyesi Bizi Hiç Yalnız Bırakmadı”

Ardından ziyarete ilişkin konuşan Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasayon Merkezi kurucu müdiresi Birgül Yağızer, ziyareti çok anlamlı bulduklarını ifade ederek belediyenin kendilerini ilk günden bu yana yalnız bırakmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

“ Duyarlı bir davranış ile bizi yalnız bırakmadıkları için Başkale Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Eğitime başladığımız 2013 yılından bu yana belediyemiz bizimle beraberdir. Başkale Belediyesi, engelli parkını hediye ederek bize ve çocuklarımıza büyük bir katkı sağladı. Bizler çocuklarımızı hapsetmek istemiyoruz, parkla beraber belediye aynı zamanda çocuklarımıza özgürlüklerini de verdi bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Başkale Belediyesi, hiçbir konuda duyarsız kalmadı, hep bizimle beraber oldu ve bütün vatandaşlardan da aynı duyarlılığı bekliyorum. Biz kurum olarak salt özel günlerde değil, her hafta farklı öğrencilerle çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Belediye eş başkanımızı ve diğer duyarlı arkadaşlarımıza anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Editör: Wan Haber