İsviçre Annesty İnternational Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschman, İsviçre Annesty İnternational Türkiye Masası Sorumlusu ve İsviçre Yardım Kuruluşları Sorumlusu Zeynep Sal’ın da aralarında bulunduğu Basel-Van Kardeşlik Derneği üyeleri Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve Bostaniçi Belediyesi Maya Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret etti.

İlk olarak başkanlık makamında Ergüneş'e ziyarette bulunan heyet, daha sonra Bostaniçi Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret etti. Burada kadınlar tarafından yapılan çalışmaları inceleyen heyet kadınlara ilişkin sorunları not aldı.

Maya Kadın Danışma Merkezi bünyesinde kadınlar tarafından yapılan seramik ve resim atölyesini gezen heyet, burada kursiyerler tarafından karşılandı. Yaptığı yardımlarla merkezin oluşmasında katkı veren ve merkeze ismi verilen İsviçre Annesty İnternational Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschman, kadınlar tarafından yapılan çalışmaları çok beğendiğini ve kendisinin duygulandığını ifade ederek, "Bizler İsviçre'den Van'a bir kardeşlik köprüsü kurduk. Bugün yapılan çalışma ile ne kadar da iyi bir iş yaptığımızı görüyoruz. Ben hayatımda Kürt kadınları kadar azimli ve atılgan kadınlar görmedim. Sizlerin bu azmi ve gayreti bizler çok mutlu ediyor" dedi.

Heyetin ziyaretinde dolayı memnuniyetlerini dile getiren Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Basel-Van Kardeşlik Derneği üyelerine kendi dönemlerince yaptıkları yardım ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Editör: Wan Haber