Uğur Tunçdemir / WanHaber.com ÖZEL

Habertürk ekranlarında yayınlanan, Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programına katılan Başakan Erdoğan, Gökçenay Group tarafından Van Organize Sanayi Bölgesi 2. Etap'ta yaptırılan 18 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare stok ve depolama alanı ve yıllık 500 bin metrekarelik üretim kapasitesi ile Van'ın en büyük yatırımı olan 'Van Mermer Fabrikası'nın tanıtımını yaptı.

Programda konuşan Erdoğan; "Mesela ben Van'da orada, bir mermer noktasında fabrika açılışı yaptık. İsmini de vereyim, Van Mermer diye. Şu anda 750 kişi çalışıyor, Yunus Gökçenay'ın dediğine göre bir o kadar işçi daha çalışacak. (Yunus Bey) İleri teknoloji getirdi, işin başına çok kalifiye yönetici de koydu. Fabrikayı gezdim. Çok çok başarılı bir ürün var. Mermeri çok çok ince kesip işliyebiliyorlar. Şimdi bu ürünü hem ülkemde kullanacağız hem de ihracat yapacağız. Şimdi Suriye'nin yeniden imarında iş başa düşen Türkiye olacak. Türkiye'nin oradaki işlevi tıpkı Irak'taki gibi çok çok farklı olacak." dedi.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK MERMER VE GRANİT FABRİKASI

Van Mermer ve Granit Fabrikası (Van-Mer) 50 milyon TL yatırım ile gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük mermer ve granit fabrikası. Gökçenay Group yatırımlarından biri olan Van-Mer; bir milimetre inceliğinde kesim yapabilen yeni teknolojinin dünyada üçüncü, Türkiye'de ilk örneği. Doğu Anadolu Bölgesi'nin öz kaynaklarla yapılan en büyük yatırımlarından biri olan Van-Mer; 18 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare stok ve depolama alanı ve yıllık 500 bin metrekarelik üretim kapasitesi ile Van'ın en büyük yatırımı.

Van-Mer, Van'dan ABD'ye işlenmiş taş ihracı ile Çin, Kanada, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Kuzey Avrupa ülkeleri ile Dubai'yi kapsayan geniş ticari bir ağa sahip. 2 bin 500 çalışanı ile bölgede en büyük istihdamı sağlamış olan Gökçenay Group, Van'da vergi rekortmeni ve 2023 vizyonunda ilk 500 büyük kuruluş arasına girmeyi hedefliyor.

'VAN MERMER' FOTO GALERİSİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Editör: Wan Haber