Halkın ilk defa seçtiği 12. Cumhurbaşkanı ERdoğan'dan sonra Başbakanlık koltuğuna sürpriz bir şekilde oturan Başbakan Ahmet Davutoğlu baraj hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

 

Ak PArti çalışmaları için il il dolaşan Ahmet Davutoğlu bugün gazeteceilere baraj ile gelen bir soruya samimi bir şekilde yanıt verdi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:


Seçim barajı tartışmalarına ilişkin "Kendine güvenen bir parti olarak barajın arkasına da saklanmadık barajdan da korkmadık"

"Paralel yapı bir cemaat mi diye sorarsanız, cemaat değil"

"Milli Güvenlik Kurulu'nda hiçbir cemaat konuşulmamıştır, hiçbir cemaate karşı da tedbir düşünülmemiştir. Paralel bir yapı, paralel bir örgüt konuşulmuştur ve ona karşı tedbir düşünülmüştür çünkü biliyoruz ki onlar hedeflerine ulaşmış olsalardı Türkiye'de meşru siyaset yapma alanı kalmayacaktı"

"Çözüm süreci, herhangi bir süreç ancak kamu düzeni ve demokratik sistem içinde olur. Burada tabii yine bu tecrübe esnasında HDP'nin de üslubunun demokratik prensipler etrafında dönüşmesi, değişmekte olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla yeni bir ortam oluşuyor. Bu yeni ortamda tabii hedefimiz en kısa sürede nihai sonuca ulaşmak"

Çözüm sürecine ilişkin "Hız katma konusunda hiçbir tereddütümüz yok. İnşallah seçimden önce nihai noktaya doğru geliriz. Tabiiinşallah hedefimiz bu. Mümkün olsa yarın. Bizim için bir şey yok. Ama önemli olan biz bunu dediğimizde bütün aktörlerinde aynı iradeyi gösterdiğinden emin olmalıyız. O açıdan bir zaman zikretmiyorum. Atılması gereken adım atılacağı zaman atılır"

"Üzerinde çalıştığımız, halkımzın refahını ve hayat standartını olumlu yönde etkileyecek birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Bunları kademe kademe vatandaşımızla paylaşacağız"

"Şu anda AK Parti'nin var olanoylarını muhafaza ettiği ve bir yükselme trendi içinde olduğuna dönük işaretler var. Biz görevimizi yaparız, nihai takdir milletindir"

"Mümkün olduğu kadar profesyonelce askerliği meslek olarak benimsemiş insan unsuruna ağırlık vermek lazım. Biraz önce Meclis grup başkan vekillerimizle görüştüm. Sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili kolaylaştırıcı ve yaşı düşürençok ciddi bir paket getiriyoruz. Böylece meslek olarak askerlik yapacak olanların Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki oranını yükselteceğiz"

Editör: Wan Haber