Halkın ilk defa seçiti 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzurum’da partisinin il kongresinde MHP lideri Bahçeli'ye bir davet daha verdi Hakkari’dede bekliyoruz sizi, Van’da da bekliyoruz.... 

 


Sürpiz bir şekilde Başbakanlığa seçilen Ahmet Davutoğlu Erzurum’da partisinin il kongresinde konuştu.
Davutoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken nokta ise Devlet Bahçeli'ye yaptığı davet oldu.‘Tunceli’de yaptığım konuşma sonrasında bir muhalefet lideri, Sayın Bahçeli bizi ihanetle suçladı. İhanet sözünü Ankara’da ağızlara almak kolay. Dedimki hadi gidin Tunceli’ye ve söylediklerinizi orada söyleyin. Sözümüzü dinledi, gitti. Bugüzel bir işaret. Demekki Ankara dışına çıkmaya karaverdiler. Sözümüzü ve tavsiyemizi dinledikleri için teşekkürediyorum.

“Ama ne yaptı Gitti Tunceli’de valiliğin önünde konuştu. Bir tek Tunceliliyle kucaklaştı mı? Esnafı ziyaret edeceğim dedi, edebildimi? Cemevine gideceğim dedi,gidebildimi? Peki bu nasıl vatanın birliğini ve beraberliğini savunmak?


“Şimdi, Bahçeli’ye çağrıda bulunuyorum, güzel bir başlangıç yaptınız, devam edin, Hakkari’de de bekliyoruz sizi, Van’da da bekliyoruz, Bitlis’te de, Bingöl’de de bekliyoruz. Aslında bu meselenin üzerine gitmeyebilirdim ama Bahçeli’nin şunu bilmesi lazım Ankara’da oturakak AK Parti kadrolarına kimse ihanet isnat edemez.


“Bir de gençlik yıllarını hatırladı bir slogan sarf etti Bahçeli, ‘Yufka yürekliler ile çetin yollar aşılmaz’ diye. 70’li yılların bir sloganı bu. SayınBahçeli,yufkayürekliler ile çetin yollar aşılmaz ama katı yüreklilerle gönüller kazanılmaz. Gönlünübu vatanın evlatlarının bir kısmına kapatmış olanlar, gönülleriyle kimseyi kazanamazlar.


“Gezi olaylarında yayalaştırma dolayısıyla kesilen değil, yerinden alınıp başka yere dikilen ağaçlar için bütün dünyayı ayağa kaldırmaya çalışanlar, şimdi Yalova’da asırlık çınarları, 180 çınarı kesen Yalova Belediye Başkanı karşısında ssiz kaldılar. Kılıçdaroğlu’ndan bir ses duydunuz mu, Yalova’da ağaç kesen Belediye Başkanına karşı? Yok.”

 

İŞTE BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI...

 

Bahçeli, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Belediye Başkanı Dursun Ataş'ı ziyaret etti.

Gazetecilerin, "İlk defa Tunceli'ye gidiyorsunuz. Burada bir tepkiyle karşılaşmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Bahçeli, "Tunceli ilimiz 81 ilimizden bir tanesidir. Tunç yüreklilerin yöresidir. Tunceli manası da budur. Tunceli halkı bizi bağrına basacaktır. Tunceli halkının bize karşı herhangi bir tepkide bulunacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

 
 

Bahçeli, ziyaret sonrası belediye önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada da Tunceli yolculuğu öncesi milletvekilleri ve parti yöneticileriyle Pınarbaşı ilçesinde olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Pınarbaşı'da belediye başkanlığı seçimini partilerinin kazandığını hatırlatan Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde devlet imkanlarını kullandığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Editör: Wan Haber