Van Valiliği tarafından koordine edilen Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve Muradiye Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Muradiye’de Aşçılık ve İnşaat İşleri Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında açılan aşçılık kursu kursiyerlerine sertifikaları İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu tarafından verildi.


Proje kapsamında aşçılık kursuna katılan 15 kadın kursiyerler Ülkemizin büyük mutfak akademilerinden biri olan EKS Mutfak Akademisi şef aşçısı Burhan Can tarafından verilen 4 aylık eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladılar. Eğitimleri sırasında ulusal alanda birçok kuruluşun dikkatini çekmeyi başaran kursiyerler Diyarbakır ve Bursa illerinde düzenlenen ulusal yemek yarışmalarında büyük başarılar elde ettiler.


İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu aşçıları makamında kabul edip, sertifikalarını verdi. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Tanrıkulu, kadınların istihdama yönelik olarak mesleki alanda eğitilmelerine olanak sağladıklarından dolayı mutlu olduklarını, öğrencilerin ulusal alanda aldıkları önemli başarılar projenin ne kadar yerinde ve verimli bir çalışma olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kursiyerlerden gönüllü ve en yetenekli olan 3 kursiyere kendi işletmelerini açmaları konusunda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Editör: Wan Haber