Irak Bölgesel Kürt Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu başkanlığındaki heyet, Kuzey Irak'ta temaslarda bulundu. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Azizoğlu başkanlığındaki Türkiye Uluslararası Üniversiteler Konseyi heyetini Selahattin kasabasındaki Başkanlık Sarayı'ndaki makamında kabul etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.
Prof. Dr. Azizoğlu'nun başkanlık ettiği, "Uluslararasılaşmada değerler, kavramlar, kültürler ve inançlar çalıştayı", Uluslararası Üniversiteler Konseyi ve Duhok Üniversitesi ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Azizoğlu ve beraberindeki heyet iki gün devam eden çalıştayın ardından Erbil'e geçti ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani tarafından kabul edildi. Azizoğlu ve beraberindekiler, Uluslararası Üniversiteler Konseyi hakkında Barzani'ye bilgi verdi.
Ziyaretin detaylarına ilişkin açıklama yapan Azizoğlu, "Irak'ın tamamında bugüne kadar, Duhok'ta yapılan bu kapsamda, 12 ülkeden 52 üniversiteden yüzlerce akademisyenin ve farklı ülkelerden devlet erkanının katıldığı bir konferans yapılmamıştı" denildiğini belirtti.
Azizoğlu, kabulde Barzani'nin, "Irak Kürdistanı'nda yaptığınız çalıştay bizler için coğrafyamızın kardeşliği ve huzuru için önemli bir çalışmadır ve bizleri çok mutlu kılmıştır. Özellikle Duhok kenti ve üniversitesinde bu önemli uluslararası konferansı başarı ile yapmış olmanız beni daha da mutlu kılmıştır. Bilmenizi isterim ki ben bir canın cihana bedel olduğunu düşünen, yaşayan bir insanım. Ülkemde, bölgemizde sadece barışın, huzurun kardeşliğin sağlanması ve insanların refah içinde yaşaması, çalışmalarınızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandığını açıkladı.
Azizoğlu ise kabulde IUC'nin tüm dünyada akademisyenler aracılığıyla akademik işbirlikleri ve ortaklıklar sağlama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bu çerçevede Irak'ın Avrupa ve dünyaya açılım kapısı olan Türkiye sınırındaki Duhok Üniversitesini seçtiklerini söyleyen Azizoğlu, üniversitenin olağanüstü çaba, sıcak misafirperverlik ve çabaları sonucu evrensel boyuttaki bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
(SU-ÖZ-Y)

18.12.2012 15:52:27 TSI

Editör: Wan Haber