Sofralardan eksik olmayan ve çokta faydalı olan balık en çoktüketilen besinler arasında fiyatlarının düşmesi halkı sevindirdi. Peki fiyatlar ne olacak ne kadarlık bir düşüş oldu? Şimdi gözler balık fiyatlarında!

Tezgahlar Bereketlendi Balık Fiyatları Düştü!

Musilajla birlikte balıkçıların özellikle Marmara denizinde zor bir av sezonu geçireceği beklentisi doğru çıkmadı.Marmara denizinde ava çıkan balıkçılar son yıllarda Marmara denizinde yapılan en bereketli avı gerçekleştirdi. Av öncesi 60 Liralarda olan lüfer fiyatları 60 Lira’dan 20 Lira’ya kadar düştü. Edinilen bilgiye göre balıkçıların bu avda elde ettiği balık miktarı son 15 yılda yapılan en büyük avlardan biri oldu. Marmara denizinin en önemli canlılarından biri olan ve en fazla talep gören balığı olan Lüfer av öncesi 70-100 lira arasında seyrederken av sonrasında Gürpınar Su Hali’nde 20 liralara kadar düştü. Tezgahların bereketlenmesi, hem vatandaşı hem de balıkçıları sevindirmiş durumda. Yaşanan balık bolluğunun önümüzdeki aylarda da devam edeceği ön görülüyor. 

MARMARA DENİZİ'NDE LÜFER BOLLUĞU VAR

Gürpınar’da balıkçılık yapan bir vatandaş, “Şu an Lüfer balığında bir bereket var, avdan dönen tekneler en az 400-500 kasa lüferle dönüyor. Bolbol balık ver vatandaş bol bol balık yesin. Koronavirüse de iyi gelir bağışıklığı güçlendirir.” dedi. Su halinde Komisyoncular Derneği Başkanlığı yapan Mahmut Uçan ise “Lüfer balığı av sezonu açıldığında 60 liraydı, şu an tanesi 20 lira civarında. Balığın daha bol olmasını bekliyoruz. Lüfer çok kaliteli bir balıktır. Av dönemi 1-2 ay daha sürebilir belki 3 ay da olabilir.” Vatandaşın müsilajdan ve deniz kirliliğinden korktuğunu ancak bu korkunun doğru olmadığını dile getiren Mahmut Uçan, balığın Karadeniz’den Marmara’ya girişte Beykoz civarında avlandığını ve musilajlı bölge ve kirli denizle hiçbir alakası olmadığını da sözlerine ekleyerek vatandaşın balık yemekten çekinmemesi gerektiğini muhabirlerle paylaştı. 

DÜŞEN FİYATLAR TEZGAHLARA YANSICAK

Halk arasında paşa balığı olarak da bilinen lüfer’in en son bu denli bereketli olduğu son dönem 2008-2009 dönemi olduğunu dile getiren balıkçılar vatandaşı bu bereketli dönemde balık yemeye davet ediyor. Bu bolluğun diğer balık cinslerinde de devam etmesini bekleyen balıkçılar yakın zamanda aynı bereketi sarı kanat ve diğer balıklarda da görmeyi umut ediyor. Gece avlanan balıklar bu sabah erken saatlerde mezatçılar tarafından semt balıkçılarına ulaştırılmya başlandı. Düşen fiyatların önümüzdeki bir iki gün içerisinde tüm tezgahlara yansıması bekleniyor.

kaynak:bölge gündem

Editör: Wan Haber