Bölge: Bişar Ulutaş

Türk-İş Temsilcisi ve Tes-İş Şube Başkanı Naif Balandı, başka şehirlerin siyasileri tarafından Van’a sürekli tecrübesiz ve bilgisiz kurum müdürlerinin gönderildiğini belirterek, “Van’ı deneme tahtası yaptılar. Buraya tecrübesiz kurum müdürü atıyorlar. Bir Vanlı müdür başka bir şehirdeyse onu da görevden alıyorlar. Biz kendi insanımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Tes-İş Şube Başkanı Naif Balandı, gazetemizin sorularını yanıtladı. Balandı, 1986 yılından beri sendikacılık yatığını anlatarak, daha önce çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.

Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) başkanlığını yaklaşık 22 yıldır yaptığını ifade eden Naif Balandı, kentte en çok görev yapan sendika başkanı olduğunu belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin çok zalimce yapıldığını anlatan Balandı, “Bizler daha önce de birçok kez ülkede bazı vakıf, cemaat gibi örgütlere aşırı taviz verilmemesini söyledik. Bu uyarılarımızı defalarca yaptık. Şimdi FETÖ örgütü yıllarca bu ülkenin tüm kurumlarına sızdı. 15 Temmuz’da ise böyle bir darbe girişiminde bulundu” diye konuştu.

Türk-İş Temsilcisi ve Tes-İş Şube Başkanı Naif Balandı, başka şehirlerin siyasileri tarafından Van’a sürekli tecrübesiz ve bilgisiz kurum müdürlerinin gönderildiğini belirterek, “Van’ı deneme tahtası yaptılar. Buraya tecrübesiz kurum müdürü atıyorlar. Bir Vanlı müdür başka bir şehirdeyse onu da görevden alıyorlar. Biz kendi insanımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

“DARBE GİRİŞİMLERİ SAYESİNDE DÜŞMANLAR SU YÜZÜNE ÇIKTI”

Darbenin bir anlamda hayırlı olduğunu söyleyen Balandı, “Bence başka bir mercekten bakıldığında darbe hayırlı oldu. Çünkü düşman daha önce belli değildi. Darbe girişimi ile birlikte bu düşmanlar ortaya çıktı. Vatandaş da, devlet te uyanmış oldu. Acımasız bir örgüt vardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayanlardan merhamet bekleyemeyiz. Bakın biz bugüne dek askere güveniyorduk. Ne oldu? Bazı askerler vatandaşın üstüne tank sürdü, vatandaşa silah sıktı. Onun için Cenab-ı Allah bize acıdı ve bu darbe gerçekleşmedi. Biz diyoruz ki, bu memlekette; Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in herkesin de yeri olmalı. Bizim başka bir ülkeden dostumuz yok. Bu ülke hepimize yeter. Onun için oturup aklımızı başımıza alalım. Kürt’ün, Türk’ün birbirinden başka dostu yoktur. Bakın sadece savaşın olduğu Suriye’den resmi rakamlarla 3 milyon mülteci barındırıyoruz. Başka ülkeler bin kişi barındırmaz. Yarın bizim ülkemizde savaş çıkarsa, biz ne yaparız? Bizim bu ülkemize sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Balandı, darbenin atlatılmasında en büyük gücün halkın gücü olduğunun altını çizerek, “Kimse benim sayemde bu darbe atlatıldı, demesin. Halk olmasaydı, Allah korusun darbe başarılı olabilirdi” dedi.

“TECRÜBESİZ İSİMLER VAN’A KURUM MÜDÜRÜ OLARAK ATANIYOR”

Başka siyasilerin girişimleri ile Van’a yabancı ve tecrübesiz kurum müdürlerinin atandığını anlatan Naif Balandı, “Van’ın tecrübeli, okuyan ve bilgili bürokratları olmasına rağmen onlara görev verilmiyor. Bakın yabancı milletvekilleri devreye giriyor, bizim memlekete tecrübesiz, bilgisiz kişileri müdür olarak yolluyorlar. Bizim okuyanlarımız ne yapacak? Okuyanlarımız boşta geziyor, ama acemiler, işi bilmeyenler benim memleketimde müdür oluyor. Van’ın günahı ne? Van deneme tahtası mı olmuş? Ben, bizim siyasilere sesleniyorum; Van’ın insanı mağdurdur. Öyle müdür gelmiş, kaç yıldır bir arpa boyu yol almamış. Bizim iş makinalarımız Zonguldak’tadır, Trabzon’dadır, Kayseri’dedir, Elazığ’dadır, bizim buradaki işimiz de kalmış durumda. Bir siyasetçi bunları denetlemiyor. Memleketimizin birçok sorunu var. Çevre yolu, sahil yolu yıllardır bir türlü bitirilemedi. Bakın sel oluyor, su vatandaşın evini alıp götürüyor, dere yapıyor, ama ilgilenen yok. Kurum müdürleri oraya bir iş makinası göndermiyor. Kurum müdürü ‘para harcamayacağım, birilerinin gözüne gireceğim’ diyor. Van’ın yatırımlarını durduruyorlar. ‘Ben oraya operatör gönderirsem, para ödemek zorunda kalırım’ düşüncesiyle iş yapmıyorlar. Çalışma olmazsa para da harcanmaz. Ama siyasetçiler bunu takip etmelidir. Vanlı bir müdürü başka şehirlerde barındırmıyorlar. Ama diğer milletvekilleri bizim memleketimize kendi adamlarını gönderip müdür yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI’NIN ‘DÖVİZLERİNİZİ BOZDURUN’ ÇAĞRISINA KULAK VERİLMELİ”

Ülkenin üzerinde son zamanlarda yeni oyunlar oynandığını anlatan Naif Balandı, “15 Temmuz’da bu ülkede darbe yapmak isteyen güçler, şimdi yeni oyunlar peşindedir. Son zamanlarda Euro ve Dolar’daki yükselişlere bakıldığında, bunların ekonomik bir darbe olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da zaten bu konuya dikkat çekti. Vatandaşların dövizlerini bozdurmasını, altın ve TL’ye çevirmesini istedi. Elbette ki Cumhurbaşkanımız daha iyi biliyor. Ben herkesin bu çağrıya kulak vermesini istiyorum. Başka ülkelere gittiğimizde elbette ki onların parası kullanılabilir. Ancak bizim ülkemizde artık daha fazla TL’ye itibar edilmeli. Büyük şirketler, büyük oteller, büyük yatırım tesisleri, ticaretler vs. artık TL kullanılmalı” diye konuştu.

Balandı, ülkeyi bir gemiye benzeterek, “Allah korusun bu ülkeye bir şey olursa hepimiz sıkıntı yaşarız. O yüzden kendi ülkemize salip çıkmalıyız. Bu ülkeye ekonomik, sosyal, siyasi bir darbe vurmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz” uyarısında bulundu.

Editör: Wan Haber