İçişleri Bakanı Soylu’yu havaalanında AK Parti Van milletvekili MKYK üyesi Osman Nuri Gülaçar, rahatsızlığı sebebiyle karşılamaya katılamayan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na vekaleten İl Başkan vekilı Abdullah Çalım, il yürütme kurulu üyeleri, Kadın kolları başkanı Havva Duran, il gençlik kolları başkanı Muhammed Çalağan ve mülki erkan karşıladı.

Karşılama töreninde Kayhan Türkmenoğluna geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını ileten içişleri bakanı soylu Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve mülki erkanla birlikte, helikopterle Çatak –Beytüşşebap ilçeleri arasında bulunan Kato Jirka bölgesindeki 2806 rakımlı Belbuka Kalekol üs bölgesine geçti. Burada AK Parti ilçe başkanı Ahmet Kuncu ve AK Parti belediye başkanı Abddurahman Şeylan tarafından karşılanan içişleri bakanı kalekolda çeşitli incelemelerde bulunup komutan ve askerlerle sohbet etti.

CUMHURBAŞKANI İLE VAN'DAN GÖRÜŞTÜ

Bu sohbete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gece saat 00.10 da telefonla katılarak askerlerin yeni yılını kutladı.

İçişleri bakanı Soylu orada bulunan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtirken Jandarma genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’de, gerek sayın Cumhurbaşkanımız ve gerekse şu anda bizimle birlikte olan sayın Süleyman Soyluya teşekkürlerimi arz ediyorum. İçişleri bakanımız yılbaşını Ankara veya İstanbul’da geçirebilirdi ama askerle 2806 rakımlı tepede bulunuyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler vatanımız için ve şanlı bayrağımız dalgalansın diye buradayız dedi.

Belbuka kalekolu ziyaretinde Ak Parti Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan bu gecenin hatırasına binaen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Mirza Kelebek isimli bir  tablo hediye etti.

Geceyi de askerlerle birlikte Belbuka Kalekol üs bölgesinde geçiren Süleyman Soylu, Sabah kahvaltısını askerle yaptıktan sonra helikopterle yanında bulunan Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve heyetle birlikte Tendürek dağı Tavşantepe kalekolu üs bölgesine geçti. Üst bölgesindeki karşılamada,  AK Parti Çaldıran İlçe başkanı Ali Çiftçi, Çaldıran Belediye başkanı Şefik Ensari ve mülki amirler hazır bulundu. Askerlerle bir süre sohbet eden İçişleri bakanı Süleyman Soylu akabinde Van’a geçti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINI İNCELEDİ

Yeni yapımı tamamlanan ve mimarisiyle göz dolduran İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasınının ziyaretinde AK Parti Başkan Vekili Abdullah Çalım, Milletvekili MKYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ve teşkilat mensupları hazır bulundular. 2021 in ilk Cuma namazını da Emniyet Müdürlüğünde yapılan küçük mescitte kılan Süleyman Soylu,  Edremit’te yeni kurulan 112 Acil çağrı merkezini ziyaret etti.

 Çağrı merkezi hakkında yetkililerden bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, telsiz aracılığıyla kentte görev yapan sağlık çalışanlarının yeni yılını kutladı.

"Aylardır yılmadan, yorulmadan hem milletimizin sağlığı hem de insanımızın geleceği için büyük gayret gösteren 112 ekiplerine teşekkür ediyorum" diyen Bakan Soylu, şunları kaydetti:
"Sizlere minnetlerimizi, yaptığınız hizmetlerden dolayı şükranlarımızı ifade etmek için sizleri arayalım dedik. Gayretiniz, samimiyetiniz, millete dokunuşunuz inanınız ki hepimize moral vermekte, bizlere de büyük güç vermekte. Allah sabrınızı daim eylesin. İnşallah 2021 yılında bu musibetten hep birlikte kurtulacağız. Ama bilesiniz ki sağlık çalışanlarımızın bu gayretini ve samimiyetini aziz milletimiz ve gelecek nesillerimiz hiç bir zaman unutmayacak dualarımız sizinle" dedi. 

Ziyaretlerini bitiren İçişleri bakanı Süleyman Soylu İdlib’e gitmek üzere Van’dan ayrıldı.

SOYLU'YA TEŞEKKÜR

İçişleri bakanının Van ziyaretiyle ilgili konuşan Milletvekili ve MKYK üyesi Osman Nuri Gülaçar bu ziyaretler sebebiyle kendisini bizzat davet eden İçişleri bakanına teşekkürlerini iletti.

AK Parti il Başkan Vekili Abdullah Çalım ise sınır içi ve sınır dışı operasyonlarda elde edilen zaferlerle milletimizin gönlüne taht kuran sayın bakanımız yeni yılını Van’da ve askerlerimizle, emniyet mensuplarımızla, sağlık çalışanlarımızla birlikte geçirmesi Van için 2021 yılına girerken ayrı bir öneme haizdir.  Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soyluya bu ziyaretleri için AK Parti İl Başkanlığımız adına teşekkür ediyorum " dedi.

Editör: Wan Haber