İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz CHP'nin HDP ile neden bu kadar sıkı fıkı olduğunu anlayamıyoruz. FETÖ'nün açıkça bu işe dahil olmasını, buna kimsenin ses çıkarmamasını da anlayamıyoruz. HDP çıkıyor Saadet adayını destekliyor, CHP ve İYİ Parti'ye destek veriyor, Kandil çıkıyor 'bu doğru bir stratejidir' diye açıklama yapıyor. CHP-İYİ Parti Doğu ve Güneydoğu’da yok. HDP'nin tezgahına ilişmiyorlar” dedi. 

HDP’li Temelli’yi eleştirdi 

“Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi sert sözlerle eleştiren Soylu, “Ahlaksız bir şekilde diyor ki ‘Kürdistan’da biz kazanacağız. Batıda da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz.’ Bunu TBMM’nin grup toplantısındaki salonunda söylüyor. Cesareti görüyor musunuz?” dedi. 

“İnsan sıfatında birisi kız polisimizin kolunu ısırmış” 

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in Van’da izinsiz yürüyüş sırasında kadın polis memurunun kolunu ısırmasına ilişkin konuşan Soylu, “Gördünüz değil mi insan sıfatında birisi, sıfatı insan sadece, kız polisimizin kolunu ısırmış. Bir gün önce de İstanbul’daki polislerimiz onları hani yürüyeceklerdi betonun üzerine oturttular ya. Bir polis kızımızı orada milletvekili darp etmiş. Bir arkadaşımız vasıtasıyla beni aradı. Dedi ki ‘Bakanım biz onları yürütmedik ne yaparlarsa yapsınlar.’ Şimdi bu irade milletimizin iradesi” diye konuştu.  (İHA)

Editör: Wan Haber