İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin çevre iller ile toplantı yapmak üzere Batman'a geldi. Toplantı sonrasında bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bakan Şahin, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Polis Kampüsü'nün temelini attı. Temel atma töreni sırasında bakanı kadın özel harekatçılar korudu.
Sabah saatlerinde tarifeli uçakla Batman'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve beraberinde Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ı havaalanında Batman Valisi Yılmaz Arslan ile Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan karşıladı. Batman Valiliği'ne geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve beraberindekiler, valilik makamı ziyaretleri sonrasında TÜPRAŞ yemekhanesinde çevre illerin valileri ve ilçe kaymakamlarının katıldığı toplantı gerçekleştirdi. Bakan Şahin ve beraberindekiler daha sonra Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan Şahin, Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polis Kampüsü'nün temel atma törenine katıldı. Batman Emniyet Müdürlüğü'nün atış poligonun bulunduğu alanda yapılan temel atma töreni sırasında kadın özel harekatçılar çevrede kuş uçurtmadı. Törende konuşma yapan Bakan Şahin, milyonlarca insanın memlekete hizmet etmek için çalışırken birilerinin de ters istikamette çalışabildiğini söyledi. Bakan Şahin, "Bedbaht bir kaderin peşinde koşabiliyor. Bilerek bilmeyerek isteyerek istemeyerek, korkutularak kandırılarak bir şekilde yanlış istikamette gidenler oluyor. Bir taraftan biz ülkemize hizmet etmeye kalkındırmaya gayret ediyoruz. Bir her zaman sıfır nokta dokuzdan büyüktür. Bir her zaman yarımdan büyüktür. Bizim hedefimiz biri her zaman bir nokta on, bir nokta yirmi bir buçuğa yükseltmektir. Büyük daima iyidir ve güçlüdür. Büyüğe diş bileyenler büyüğü kendine farklı bir hedef olarak görenler o büyüğü küçültmek sıfırın altına indirmek için planlar yapabilirler. Senaryolar yazabilirler ve yazıyorlar. Ama biz millet olarak devlet olarak bunun farkındayız ve birimizi birliğimizi, bütünlüğümüzü, varlığımızı millet olarak ülke olarak azaltmak yerine çoğaltmanın hedefinde ve gayretinde olmalıyız. Oluyor muyuz oluyoruz. Her yerde herkes Batman'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de Edirne'de, Hatay'da, Trabzon'da insanımız bu ülkenin değerini biliyor ve bu ülkede onurlu yurttaş olmanın farkında ve gururunu yaşıyor" dedi.
Konuşma sonrasında temel atma töreni için dua okundu ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin butona basarak Özel Harekat Polis Kampüsü'nün temelini attı.
(MŞY-YRT-AŞ-Y)

06.12.2012 17:26:06 TSI

Editör: Wan Haber