Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, rehabilitasyon merkezlerini sert bir şekilde uyardı.
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çankırı Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Şahin'e kent hakkında Vali Vahdettin Özcan bir brifing verdi. Çankırı Valiliği'nde rehabilitasyon merkezleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, dün 15 özel rehabilitasyon merkezinin kapatılma kararını aldıklarını açıkladı.
Türkiye genelinde 150'ye yakın Özel Rehabilitasyon Merkezi bulunduğunu ifade eden Şahin, "Bütün denetim hizmetlerini 10 gün denetime gönderdik. Bu 150 merkez hepsi tek tek denetlendi ve dün aldığımız kararla 15 rehabilitasyon merkezinin kapatma kararını aldık. Yani burada çok net bir duruş gösteriyoruz" dedi.
Bütçe kullanma konusunda çeşitli aksaklıklar yaşandığını dile getiren Şahin, "Bütçeyi adam gibi kullanmayan, engellilerin önündeki engelleri kaldırmayan, rehabilitasyonu, aldığı bütçeyi onların huzurlu ve bakım ihtiyacını gidermeden, kullanan zihniyetlere karşı da çok net bir duruşumuz var. Kendi şehrimde iki tane rehabilitasyon merkezinin kapatılma kararını onayladım. Bu kadar netiz. Çünkü hem kaliteyi çok önemsiyoruz. Verdiğimiz bütçeyi insanların yaşam kalitesini artırması bakımından çok önemsiyoruz. 2013 yılında bu çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
(MT-BÖ-AŞ-Y)

02.02.2013 13:24:40 TSI

Editör: Wan Haber