Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çankırı Belediyesi'ni ziyaret etti.
Bakan Şahin'i belediye girişinde "Şefkatin Annesi" sloganları eşliğinde karşılayan vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Mustafa Kurt isimli bir Kore Gazisi'nin okuduğu şiir ise Bakan Şahin'e duygusal anlar yaşattı. Ziyarette Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediyenin engelliler, yaşlı ve sosyal yardımlar, çocuk meclisi, kadın eğitim ve kültür merkezi, kadın istihdam merkezi, kadın lokalleri, kadınlara yönelik eğitim çalışmaları hakkında Bakan Şahin'e sunum yaptı. Sunumun ardından bir açıklama yapan Bakan Fatma Şahin, Ulaşılabilir Destek Projesi'nde 7 ilin pilot seçildiğini belirterek, Çankırı'nın da pilot illerden birisi olduğunu söyledi.
Projede yer alan belediyelerden Haziran ayı sonuna kadar çalışmalarını tamamlamalarını isteyen Bakan Şahin, aksi takdirde belediyelerin ceza ile karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görev alanındaki çalışmaların belediyelere devredilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, "Hizmetlerin insan odaklı belediyeciliğe dönüşmesinin son yıllarda ne kadar önemli ve etkin olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan bizim kendi alanımızda yaptığımız çalışmalarda yerel belediyecilik güçlü bir sosyal belediyeciliğe, hizmet odaklı belediyeciliğe dönüştüğü zaman biz zaten bu üzerimizdeki yaptığımız çalışmaların hepsini devredeceğiz. Kanun hükmünde kararname ile bunu bize verilmişlerdi. Biz şimdi bu standartlar oluştuktan sonra bunun gibi bizim görev alanımızdaki işlerin biz sadece takibini, denetimini yapacağız. Bu işin işletmesini belediyelerimiz yapacak. Hamdolsun belediyelerimizin altyapısı giderek güçleniyor" dedi.
Bakan Şahin, açıklamasının ardından Çankırı Belediyesi Kadın İstihdamını Destekleme ve Altyapı Oluşturma Merkezi'ni de ziyaret ederek kadınların satışa yönelik yaptığı ürünleri inceledi.
Daha sonra Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'ni de ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, burada ilk kez karşılaştığı unutulmuş bir sanat olan filografinin örneklerini görünce şaşırdı. Tellerin çivilerle buluştuğu filografi uygulamasını beğenen Şahin'e yapılan eserin hediye edileceği ifade edildi.
Ziyaretlerde Bakan Şahin'e Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile kurum amirleri ve müdürler eşlik etti.
(MT-BÖ-AŞ-Y)

02.02.2013 16:05:52 TSI

Editör: Wan Haber