Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ faciasında, kar altında kalan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle hala bulunamayan itfaiye personeli Mehmetcan Daşdemir'in ailesini ziyaret etti. 

Daşdemir ailesini Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret eden Bakan Pakdemirli ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Pakdemirli ve beraberindekileri Daşdemir'in kardeşleri, eşi, annesi ve dayısı karşıladı. Ailenin acısını paylaştıklarını belirten Bakan Pakdemirli, aileye arama kurtarma çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Van’da ardı ardına iki çığ felaketi yaşandığını hatırlatarak, “Van'da ardı ardına iki çığ felaketi ve deprem yaşandı. Onun için buradayız. Çığ felaketinde, çığ altında kalan itfaiye erimizin ailesini de unutmadık. Bir ziyaret gerçekleştirdik. Aile kurtarma çalışmaları ile ilgili düşüncelerini bizlere aktardı. Biz de çalışmalarla ilgili en yakın zamanda daha neler yapılabilir, bölgeye ekiplerin ne zaman, nasıl gidebileceğini ve hangi şartlarda arama kurtarma çalışmalarına devam edilebileceği konusunda aileye bilgi verdik” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber