Wan Haber - Haber Merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2011 yılında meydana gelen 7.2 şiddetindeki Van depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

"BIRAKTIĞI YARA KAPANMADI"

Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin üzerinden 9 yıl geçti. Depremde kaybettiğimiz canların yüreğimizde bıraktığı yara halen kapanmadı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI SICAK YUVALARINA KAVUŞTURDUK"

Van'da deprem sonrası yapılan çalışmalara da değinen Bakan Kurum, "Depreminin ardından başta konut yapımı olmak üzere devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek Van'ı yeniden imar ettik, vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturduk. Depremin üzerinden geçen süreçte yaklaşık 26 bin konutu tamamlayarak depremzede vatandaşlarımıza teslim ettik." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, şunları söyledi: "Topraklarımızın yüzde 66’sı deprem riski altında ve nüfusumuzun yüzde 71’i bu alanlarda yaşıyor. Biz kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, “deprem dönüşümü” olarak değerlendiriyor, “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm” diyerek tüm çalışmalarımızı bu hassasiyetle ele alıyoruz. 2012’den bu yana TOKİ Başkanlığımızla 1 milyon 384 bin konut inşa ederek 5 milyon vatandaşımızı güvenli yuvalarına kavuşturduk. Yapı denetim sistemiyle 23 milyon vatandaşımızın güvenli konutlarda oturmasını sağladık."

81 İLİMİZDE SOSYAL KONUT PROJESİ SÜRÜYOR

Açıklamasında sosyal konut projesine de değinen Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlattığımız sosyal konut projelerimiz 81 ilimizde tüm hızıyla sürüyor. Dar gelirli vatandaşlarımızı toplam 150 bin konutluk projelerimiz ile kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz. Şehirlerimizi afetlere hazır hale getirmek, doğal ve tarihi güzellikleriyle vatandaşlarımızın huzur bulacağı yaşam alanları oluşturmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" cümleleirne yer verdi.

Editör: Wan Haber