AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Erciş Kaymakamı ve belediye başkan vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti.

Bakan Murat Kurum başkanlığında yapılan heyetler arası görüşmede Erciş ilçesine ait imar planı revizyonları, millet bahçesi, şehir içi aydınlatma, kentsel dönüşüm projesi kapsamında satışı yapılmayan dükkân ve ofisler ile TOKİ tarafından yapılması planlanan 2. Etap gibi birçok konu istişare edildi.

Erciş Belediyesinin borç yükü nedeniyle hizmet edemediğini Bakan Kurum'a aktaran Milletvekili Arvas, özellikle araç, makine ve çöp konteyneri konularında destek isteyerek belediyeye nakdi yardım yapılmasını talep etti. TOKİ tarafından, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına devir edilen eski devlet hastanesi alanı Millet bahçesi olarak projelendirilecek, söz konusu projede millet bahçesinin altına otopark yapılması konusunda Kurum'dan destek talep edildi. Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Sayın Bakan tarafından gereği için ilgili talimatlar verildi. İHA - WanHaber

Editör: Wan Haber